Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   За інформацією Департаменту АПР Хмельницької ОДА, аграрії Хмельниччини завершили сівбу ранніх ярих зернових культур на площі понад 100 тис. га. Зокрема ярий ячмінь посіяно на площі 83,6 тис. га, яра пшениця – 7,7 тис. га, овес – 4 тис. га, горох – 5,2 тис. га.

   За оперативною інформацією Департаменту агропромислового розвитку Хмельницької обласної державної адміністрації, сільгосппідприємства області приступили до посіву ярих культур під урожай 2020 року. Станом на 18 березня посіяно майже 5 тис. га ярини, з них: ячменю – 3,5 тис. га, пшениці – 800 га, вівса та викосумішей по 200 гектарів відповідно.

Гречка є надзвичайно цінним продуктом харчування для людини. Цінність гречаного зерна зумовлюється складом його білкового комплексу. За поживністю він більш цінний ніж білок зернових злакових і наближається до білка бобових, легко засвоюється. До складу гречаної крупи входить 10% білку, 3% жиру, 82% крохмалю.

   Підставою для цієї статті стали непоодинокі звернення до Головного управління з приводу якісних показників насіння та садивного матеріалу.

У відповідності до  вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» насінництво та розсадництво є одним з напрямків органічного виробництва. 

   Фізичні особи-підприємці та юридичні особи, що планують в 2020 році виробляти насіння і садивний матеріал з метою подальшої реалізації, мають подати до Мінекономіки заяви щодо їх включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва. Однією з вимог включення є додержання майнових прав інтелектуальної власності на сорти рослин.

   До початку весняної посівної кампанія 2020 року суб’єкти насінництва та розсадництва області активізували роботу з підготовки та сертифікації насіння ярих культур. Проте, для проведення посіву сертифікованого насіння ще не достатньо.

Отримання гарного врожаю починається з добірного насіння. Суб’єктам насінництва, які в 2020 році запланували виробництво сільськогосподарських культур, при відведенні насінницьких ділянок необхідно враховувати перехресний тип запилення деяких культур.

   Бульба в Україні по праву вважається другим хлібом та найбільш масовим продуктом харчування. За даними статистики, Україна за обсягом валового виробництва картоплі стабільно входить до п’ятірки найбільших її світових виробників.

   Потреба у зберіганні насіння пов’язана з біологічними особливостями різних видів рослин, строками сівби, особливостями системи насінництва та іншими факторами. Зберігання насіння є завершальним етапом технологічного процесу виробництва насіння.

сайт зроблено в adgrafics