Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

В умовах стрімкого розвитку цифрових технологій дедалі більше уваги приділяється ефективному використанню мобільних додатків для реалізації заходів у сфері охорони здоров'я. Одним із таких прикладів є проведення пероральної вакцинації з метою запобігання розповсюдженню небезпечних інфекційних захворювань, зокрема сказу у тварин. Цей метод дозволяє не лише забезпечити масове охоплення диких тварин, але й контролювати ефективність кампанії за допомогою сучасних технологічних рішень, таких як мобільні додатки для навігації.

18 вересня спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шепетівського районного управління за участю спеціалістів Славутського управління освіти Славутської міської ради організовано та проведено семінарське заняття з медичними працівниками і працівниками харчоблоків ЗДО, ЗЗСО і ДПТНЗ «Славутський професійний ліцей».

Експорт будь якої с/г продукції забезпечує валютні надходження до українського агросектора, що є дуже важливим фактором, для нашої країни, в цей важкий час. Попри війну, аграрії України намагаються зберегти свій експортний потенціал. Наразі, українські с/г виробники активно збирають урожай помідорів. Ринок ЄС є перспективним напрямком для експорту українських помідорів.

Відомо, що в процесі масового розмноження та тривалого вирощування якість сортів з різних причин погіршується. Тому в насінництві здійснюються два основних процеси – сортозаміна та сортооновлення.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів інформує: Перелік осіб, які планують експорт ячменю до КНР, та Перелік місць зберігання, з яких планують експорт ячменю до КНР (далі – Переліки) розміщені на сайті Держпродспоживслужби у розділі «Фітосанітарія, контроль у сфері насінництва та розсадництва» - «Фітосанітарні вимоги країн» - «Фітосанітарні вимоги Китайської Народної Республіки».

Державними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено перевірку ФОП, яка здійснює діяльність на харчоблоці закладу освіти, в сфері дотримання санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів.

До уваги суб’єктів господарювання, Кабінет Міністрів України частково поновив планові перевірки органами ринкового нагляду деяких видів нехарчової продукції, яка може бути потенційно небезпечною для споживачів. Постановою Кабінету Міністрів України від 06 вересня 2024 р. № 1052 внесено зміни до постанов Кабінету Міністрів України: від 13 березня 2022 р. № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану»; від 3 травня 2022 р. № 550 «Про припинення здійснення державного контролю нехарчової продукції в умовах воєнного стану».

Медогляди працівників проводять для того, щоб визначити, оцінити та зафіксувати стан здоров’я працівника, з’ясувати, чи може він виконувати певні трудові обов’язки, та встановити медичні протипоказання, своєчасно виявити гострі та хронічні захворювання, а також для профілактики виникнення та розповсюдження інфекційних хвороб. Проводити медичні огляди працівників необхідно навіть в умовах дії воєнного стану.

Одним з основних факторів навколишнього середовища, що сприяють формуванню здоров'я людини, є харчування. Серед багатьох інших чинників, які впливають на людину, їжа є одним з найскладніших, жоден інший фактор настільки тісно з людиною не пов'язаний.

Багато запитань від садівників, дачників до державних фітосанітарних інспекторів надходить стосовно захворювання груші – іржею. Збудник іржі груші – патогенний грибок Gymnosporangium sabinae. Його особливість полягає в тому, що для розвитку потрібні дві рослини-господарі: ялівець і груша. Основним господарем є ялівець (козацький, високий і багато інших, популярних в декоративному садівництві).

сайт зроблено в adgrafics