Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   До початку весняної посівної кампанія 2020 року суб’єкти насінництва та розсадництва області активізували роботу з підготовки та сертифікації насіння ярих культур. Проте, для проведення посіву сертифікованого насіння ще не достатньо.

Отримання гарного врожаю починається з добірного насіння. Суб’єктам насінництва, які в 2020 році запланували виробництво сільськогосподарських культур, при відведенні насінницьких ділянок необхідно враховувати перехресний тип запилення деяких культур.

   Бульба в Україні по праву вважається другим хлібом та найбільш масовим продуктом харчування. За даними статистики, Україна за обсягом валового виробництва картоплі стабільно входить до п’ятірки найбільших її світових виробників.

   Потреба у зберіганні насіння пов’язана з біологічними особливостями різних видів рослин, строками сівби, особливостями системи насінництва та іншими факторами. Зберігання насіння є завершальним етапом технологічного процесу виробництва насіння.

Сільськогосподарський рік по суті завершено. Селянин оглядає критично зроблене і націлюється на день завтрашній.

10 грудня 2019 року в Головному управлінні відбулась нарада-навчання спеціалістів відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва. Основною темою заходу був аналіз законодавства охорони прав на сорти рослин та господарська діяльність з біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання ГМО у відкритій системі.

   Відповідно до законодавства України право на виробництво насіння і садивного матеріалу мають фізичні особи-підприємці та юридичні особи, за умови їх включення до Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.

Саме зараз, у листопаді місяці, до настання стійких заморозків (щоб рослини встигли добре вкоренитися) на ринках області пропонуються до продажу саджанці багаторічних культур – плодових, ягідних, горіхоплідних культур, винограду.

Аграрії Хмельниччини в жовтні місяці завершили підготовку насіння та посів озимих зернових культур під урожай наступного року. Але не час зупинятися на досягнутому. Наступним етапом внутрішньогосподарського контролю є доробка і сертифікація насіння ярих культур з метою визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу.

   Роль насінини важко переоцінити. Весь «Зелений світ» починається з неї. Але як показує практика, що не все насіння дає гарний плід. Його треба виплекати до рівня кондиційного, створити належні умови для зберігання, контролю за якістю. Більш ніж віковий досвід вимагає не тільки примноження добрих традицій, але й передачі їх наступним поколінням.Хмельниччина у цьому має багату історію, шановані традиції, поважні надбання.

сайт зроблено в adgrafics