Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

В економіці нашої країни ліси відіграють важливу роль. Лісопродукція –це високоякісна деревина для промисловості. Ліси мають велике ґрунтозахисне, водоохоронне та кліматичне значення. Все це вимагає від нас раціонального використання лісових багатств та збільшення продуктивності лісів.Однією з причин, що знижує продуктивність лісів, викликає всихання молодих дерев на великих площах і призводить до зниження якості заготовлених лісоматеріалів, є шкідники. Особливо великої шкоди завдають короїди. Пошкоджена  ними деревина довго не зберігається, а в корі знижується якість дубильних речовин.

Сівба високоякісним насінням - один із основних агротехнічних заходів спрямованих на вирощування високих врожаїв сільськогосподарських культур. Якість посівного матеріалу характеризується сортовими і посівними ознаками. Показниками якості насіння є чистота, схожість, посівна придатність, енергія проростання, маса 1000 зерен, пошкодженість шкідниками та хворобами.

Всі господарства, від холдингів , фермерських …до простих пересічних громадян, які зерігають хоч і невеличкі запаси зерна, в період зберігання збіжжя, щороку втрачають від 5–10 до 30% урожаю. Шкідники запасів, пошкоджуючи, зерно та зернову продукцію, істотно знижуються його харчові, фуражні та посівні якості.

Всі ми хочемо їсти овочі та фрукти в свіжому вигляді протягом усієї зими, тому що це корисно для організму, але для цього потрібно знати, як і де їх правильно зберігати. Часто овочі та фрукти, які ми заклали на зберігання, через порушення умов зберігання, уражуються різними хворобами та шкідниками, що призводить до значних втрат. Зібрати – це лише початок,  головне зуміти зберегти і як найдовше, тому коротко зупинимося на деяких умовах зберігання.

   Протягом останніх років спостерігається тривожне явище - активне поширення територією області злісного буряну - амброзії полинолистої, що захоплює щороку все більші плоші, особливо необроблювані.   В Україні амброзія вперше зафіксована в 1914 році, в якості лікарського засобу - замінника хіни її культивував німець на прізвище Крікер. Пізніше амброзія була повторно завезена на південний схід з фуражем для армії Денікіна.

   Серед хвороб картоплі найбільш небезпечний є рак. Вперше спалах хвороби спостерігався наприкінці дев’ятнадцятого століття на території тодішньої Австро-Угорщини. З тих пір рак картоплі широко поширився в багатьох країнах Європи, перекинувся і на інші континенти. Серйозні спалахи раку картоплі були виявлені і на Україні. На сьогодні невеликі вогнища раку картоплі є у Вінницькій, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях.

   Цього місяця великого галасу на тереторії нашої області наробила жужелиця волосиста. Мешканці сіл жалілися на нашестя шкідника, який потрапляв до житлових будинків. Коротко хочу вас ознаймити, що це за шкідник, яка користь та шкода від нього.Жужелиця волосиста – жук середніх розмірів, чорного кольору. Вусики і лапки у волосистої жужелиці руді з жовтуватим відтінком. Характерна риса – надкрила усіяні точками більш світлого відтінку і волосками. Максимальну діяльність цей жук проявляє у другій частині літа і осені, вечорами і вночі.

Ризоманія ­ ­– одна з найнебезпечніших та найшкодочинніших серед відо­мих нині хвороб цукрових буряків. Ураженість рослин хворобою призво­дить до зниження врожайності на 50-80%, при цьому цукристість коренепло­дів падає з 16-18% до 10 і нижче.

   Всі знають, що найбільш небезпечною хворобою картоплі та томатів є фітофтороз. Фітофтороз - хвороба, яка вражає як рослини, так і бульби. Статистичні дані свідчать про те, що близько 10-15% втрат врожаю картоплі пов'язане з фітофторозом.

   Повитиця — однорічна рослина-паразит, що немає ні коренів, ні справжніх листків, живе за рахунок інших рослин. Сходи з'являються в травні, коли добре прогріється повітря і грунт. Проростки у вигляді блідо-жовтого вусика роблять кругові рухи проти годинникової стрілки, поки не обплетуть кількома витками зелену рослину, прикріплюються до неї за допомогою присосок і висмоктують із рослини поживні речовини.

сайт зроблено в adgrafics