Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області доводить до відома суб’єктів насінництва, які в 2021 році запланували виробництво сільськогосподарських культур, що при відведенні насінницьких ділянок необхідно враховувати перехресний тип запилення деяких культур. 

Перехресний тип запилення властивий: тритикале, жито, гречка, кукурудза, сорго зернове, цукрове та віничне, соняшник, ріпак, гірчиця, редька олійна, суріпиця, рицина, рижій, мак олійний, льон довгунець та іншим.

Насінницькі посіви цих культур необхідно захистити від випадкового перехресного запилення інших сортів та гібридів шляхом дотримання норм просторової ізоляції, які регулюються наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.10.2016 № 365 «Про затвердження Порядку узгодження розташування насіннєвих посівів»

Питання невисівання споріднених перехреснозапильних рослин рекомендуємо узгодити з іншими суб’єктами господарювання, які використовують земельні ділянки, розташовані від насіннєвого посіву на відстані в межах норм просторової ізоляції, заключивши з ними відповідну угоду, в якій передбачити взаємні гарантії вчасного знищення падалиці культур, які є джерелом небажаного запилення.

За договором про невисівання споріднених перехреснозапильних рослин суб’єкт господарюваннямає утриматися від розміщення в межах норм просторової ізоляції споріднених сільськогосподарських культур, які можуть перезапилити насінницькі посіви, а суб’єкт насінництвакомпенсувати збитки суб’єкту господарювання, який утримується від розміщення споріднених сільськогосподарських культур у межах норм просторової ізоляції.

Для реалізації права на перевагу, рекомендуємо подати до Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області до 1 березня 2021 року план-схеми розташування насіннєвих посівів перехреснозапильних культур, за адресою: 29007 м. Хмельницький, вул. Шевченка 53.

Суб’єкт насінництва та розсадництва, від якого план-схема надійшла першою, матиме право на перевагу при розташуванні насіннєвих посівів.

Для отримання інших роз’яснень пропонуємо звертатись до спеціалістів відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва, за телефоном: (0382)671525. Адреса: м. Хмельницький, вул. Купріна 48, е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

сайт зроблено в adgrafics