Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

У суспільстві склалася думка, що електронні ваги гарантують покупцеві чесне зважування. Практично щодня кожному з нас доводиться купувати той чи інший товар «на вагу», тож щоразу ми ризикуємо стати жертвою обважування. І хоча, на перший погляд, нестачу 20-30 чи то й 100 грамів під час покупки не помітиш, проте якщо користуватися послугами недобросовісних продавців постійно, то за рік вийде дуже відчутна для вашого бюджету сума.

  Одним з пріоритетних напрямів діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області є підвищення правової освіти споживачів та рівня інформованості щодо їх законних прав.

Звертаємо Вашу увагу, що в плодових насадженнях спостерігається осередкове ураження листя борошнистою росою. Сприятливі погодні умови(підвищення температури, чергування сухої погоди з невеликими опадами). Особливо збудник уражує плодові насадження, де був наявний запас зимуючого міцелію, або сорти сприйнятливі до хвороби. Також слід звернути увагу на заселення та шкідливість на листках яблуні, груші, сливи, аличі попелиць, що при обстежені обліковується 18-36 екз/лист при заселені12-34 % листків на 3-18 дерев.

Звертаємо Вашу увагу на те, що на посівах цукрових буряків проходить літ, спарювання, яйцекладка бурякової мінуючої мухи. При обстеженні посівів культури, виявлені яйцекладки на 5-12 % рослин,якіза 2-7 днів з відродженням личинок створять загрозу посівам.

Спеціаліст відділу контролю у сфері насінництва, розсадництва та якості зерна управління фітосанітарної безпеки за клопотанням Закладу вищої освіти «Подільський державний університет» про надання методичної допомоги під час посіву колекції світового генофонду гречки та розсадників розмноження, здійснив виїзд на локації, де планувався висів насіння, що належить вищезазначеному суб’єкту насінництва.

Робочий день офіціантів чи барменів у середньому триває 10–12 годин. Увесь цей час працівники кафе, барів і ресторанів, переважно молодь, змушені перебувати в приміщенні, заповненому шкідливим кальянним димом, за солодкуватим запахом якого ховаються хром, свинець, миш’як, формальдегіди, монооксид вуглецю, аміак та інші шкідливі речовини.

23 травня 2023 року управлінням захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено зустріч зі студентами ВСП «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ». 

23 травня 2023 року, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та Хмельницьким кооперативним торговельно-економічним інститутом підписано договір про співпрацю.

22.05.2023 року спеціалістами Кам’янець-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області в черговий раз проведено відбір зразків нехарчових продуктів рослинного походження для дослідження в державній лабораторії на показники безпечності з метою подальшого експорту та отримання експертного висновку на відповідність НД.

  Для приваблення більшої кількості людей до куріння було вигадано нові продукти для кальянів — так звані безнікотинові або безтютюнові суміші для куріння кальяну. Хибно вважати, що такі суміші становлять меншу загрозу для курців або пасивних курців. Дим кальяну все ще містить продукти згорання вугілля, чадний газ, поліциклічні ароматичні вуглеводні — визначені або потенційні канцерогени. Такі речовини збільшують ризик розвитку раку, хвороб серця та легенів.

сайт зроблено в adgrafics