Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Статтею 13 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» визначено права суб’єктів насінництва та розсадництва на перевагу при розташуванні насіннєвих посівів сортів рослин (клонів, ліній, гібридів першого покоління) перехреснозапильних культур перед іншими товаровиробниками, а також право вимагати відшкодування завданих збитків внаслідок порушення права на перевагу. Дане питання регулюється наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України  від 07.10.2016 року № 365 «Про затвердження Порядку узгодження розташування насіннєвих посівів».

За ініціативи Городоцького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 24 січня 2023 року в приміщенні Сатанівської загальноосвітньої школи I-III ступенів проведена нарада з керівниками закладів освіти відділу освіти, молоді та спорту Сатанівської громади.

Продовж січня 2023 року спеціалісти Кам’янець-Подільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проводять обстеження складів зберігання продукції рослинного походження у агровиробників району. Одночасно здійснюється відбір зразків продукції для лабораторних досліджень на показники безпечності з метою подальшого експорту.

Шановні оператори ринку, які здійснюють реалізацію та обіг борошняних кондитерських виробів!  До Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області надійшло інформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 12 січня 2023 року № 2022.7376-fup 4, стосовно виявлення високого вмісту акриламіду* в печиві, що виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021). 

Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області здійснює моніторинг цін на вищезазначені товари. З метою донесення до громадськості інформації про проведену роботу Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області висвітлює, ціни роздрібної торгівлі області. (Моніторинг цін 22.03.2022р.- 24.08.2022р.) (Моніторинг цін з 25.08.2022р. - 05.01.23р.) (Моніторинг цін з 05.01.23р.)

Хоча виробництво сільгосппродукції має циклічний характер, проте і зимової пори у агровиробників чимало турбот – потрібно постійно слідкувати за станом перезимівлі озимини, плодових та ягідних насаджень, підтримувати належні умови зберігання зерна та продукції його переробки, посівного матеріалу, картоплі, фруктів та овочів, а ще – придбання та належне зберігання засобів захисту рослин, добрив та насіння, організація необхідних навчань працівників, медоглядів, інструктажів тощо.

Спеціалістами відділу безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства Хмельницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно з Департаментом освіти міської територіальної громади було проведено навчання стосовно безпечного повноцінного  та збалансованого харчування дітей в закладах освіти. На навчанні були присутні 59 керівників ЗОШ, а також працівники харчоблоків.

Спеціалісти Полонського управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області в приміщенні Полонського ліцею № 1 спільно зі спеціалістами відділу освіти, молоді та спорту Полонської ОТГ, а також працівниками харчоблоків та медпрацівниками підпорядкованих закладів освіти провели семінар-обговорення на тему: «Організація харчування учасників освітнього процесу».

19 січня в Україні відзначатимуть свято Водохреща. За давніми повір'ями вважають, що вода у цей день набуває цілющої сили, а якщо в ній скупатися, то хвороби відступлять на увесь рік. Отож, люди традиційно проводять організовані купання. При правильній підготовці до занурення в крижану воду і при відсутності серйозних протипоказань одноразове занурення людина з задовільним станом здоров’я може перенести без особливих труднощів.

В період морозів, існує ризик переохолодження та обмороження людей.  Переохолодження (гіпотермія, низька температура тіла) – це потенційно небезпечний стан, коли температура тіла знижується нижче 350 С. Переохолодження виникає внаслідок того, що організм втрачає тепло швидше, аніж встигає його продукувати, наприклад, у дуже холодну вітряну погоду або при тривалому зануренні в холодну воду.

сайт зроблено в adgrafics