Телефон приймальної: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

В умовах воєнного стану спостерігається підвищений попит на кабельну продукцію, викликаний необхідністю відновлення або відбудови пошкоджених чи зруйнованих об'єктів інфраструктури та помешкань громадян.

Насіннєві кампанії можуть вирощувати та експортувати насіння сортів, які не зареєстровані в Україні, але внесені до Переліку сортів рослин Організації економічного співробітництва та розвитку (далі – ОЕСР).

З початком теплих сонячних днів настає сезон активності кліщів. Зустрічаються кліщі не лише в лісі, скверах чи парках, а й на будь-якому газоні, кущах та високій траві.  Небезпечний не стільки сам кліщ, скільки ті хвороби, які він може переносити і передавати людині при укусі. Це кліщовий енцефаліт, бореліоз (хвороба Лайма) та інші.

12 квітня 2024 року, за результатами онлайн-наради Держпродспоживслужби від 10 квітня, начальником управління фітосанітарної безпеки Володимиром Івасюком було проведено нараду на тему: «Вимоги антикорупційного законодавства України при проведенні фітосанітарних процедур», та інші виробничі питання.

Не за горами посів пізніх ярих культур. Одна з головних посівних культур в Хмельницькій області – соя. Особливість даної культури в тому, що вона належить до азотфіксуючих рослин. Один із важливих елементів технології вирощування сої – проведення інокуляції.

Звертаємо Вашу увагу, що підвищення температури повітря сприяє виходу з місць зимівлі та масовому заселенню в плодових насадженнях плодових довгоносиків (сірого брунькового довгоносика, яблуневого квіткоїда, букарки, казарки), які пошкоджують бруньки та бутони.

10 квітня 2024 року під головуванням начальника Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександра Конуся за участі начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександри Титарчук та т. в. о. начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Віталія Носатова проведено підсумкову нараду щодо роботи спеціалістів Шепетівського районного управління та обговорено плани роботи на наступні періоди.

Спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами продовжують інформаційно-роз’яснювальну роботу, спрямовану на підвищення рівня обізнаності суб’єктів господарської діяльності щодо вимог законодавства про державний ринковий нагляд.

В умовах воєнного стану робота сектору контролю за регульованими цінами управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спрямована на запобігання порушенням у сфері ціноутворення.

Останнім часом у складі харчових продуктів, кулінарних страв, борошняних кондитерських та хлібобулочних виробів, що містять жири, проводиться заміна натуральних жирів на штучно створені трансжири.  Природні трансжири зустрічаються у невеликих кількостях у м’ясі та молочних продуктах жуйних тварин.

сайт зроблено в adgrafics