
28.10.2025 та 30.10.2025 спеціалістом відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Хмельницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, в приміщенні Державного навчального закладу «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» прийнято участь у семінарі на тему: «Контроль і розвиток системи здорового харчування у закладах освіти» інтенсив для керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти Хмельницької територіальної громади.

У своєму виступі спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства акцентувала увагу на суворомудотриманні санітарно-протиепідемічного режиму в закладах освіти,приготування та реалізація харчової продукції повинна здійснюватися у відповідності до загальних вимог організації харчування дітей, а саме: згідно з наказом МОЗУ від 25.09.2020 №2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», з наказом МОЗУ від 24.03.2016№ 234 «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів» з метою запобігання виникнення спалахів інфекційних хвороб. Розповіла про організацію харчування в укритті, зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку протягом року» від 08.10.2025.

Дотримання в закладах освіти гігєнічних вимог виробництва та обігу, зберігання харчових продуктів, згідно наказу МОЗУ від 03.12.2020 № 2532 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти». Під час семінару керівникам закладів було роздано пам’ятки на теми: «Смертельне отруєння можна попередити», «Куріння вбиває», «Щоб не отруїтися дикорослими грибами».






