Телефон приймальної: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

Шановні колеги! 08  жовтня 2017 року відзначається Ваше професійне свято – День працівників державної санітарно-епідеміологічної служби!   Державний санітарно-епідеміологічний нагляд охоплює всі сфери життєдіяльності людини: умови проживання, праці, харчування, відпочинку, виховання і навчання дітей та підлітків. Тому санітарно-епідеміологічна служба займає ключову позицію в системі охорони здоров’я країни.

29.09.2017р. набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.07.17 р № 348 «Про затвердження Порядку маркування та пакування партій насіння і форми етикетки».

Головним управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно із ДП «Хмельницькстандартметрологія» проведено навчання – семінар на тему: «Розробка та впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів НАССР».

26 – 27 вересня відбулася друга річна міжнародна конференція швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» за участю заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової, голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи, директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгера Тауша.

Зареєстровано спалах кишкової інфекції серед учнів Скіпчанської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Городоцького району Хмельницької області. Відповідно до інформації ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України», станом на 29.09.2017р. зареєстровано 14 випадків захворювань (попередній діагноз ГКІ) серед дітей Скіпчанської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. 12 дітей госпіталізовано в інфекційне відділення Городоцької ЦРЛ, з середнім ступенем важкості, 2 дітей знаходяться на амбулаторному лікуванні.

На Хмельниччині сьогодні проводиться такий важливий агротехнічних етап як посів озимих культур. Одним з основних чинників в закладанні майбутнього урожаю є наявність достатньої кількості кондиційного насіння високих генерацій.

Представники управління захисту споживачів прийняли участь в робочій групі при ОДА по розгляду звернень з питань пасажирських перевезень, врегулювання конфліктних ситуацій на транспорті та оптимізації внутрішньообласної мережі автобусних маршрутів загального користування.

У  комплексі заходів щодо підвищення врожайності і поліпшення якості сільськогосподарської продукції важливе значення має своєчасне і якісне проведення боротьби з шкідниками і хворобами сільськогосподарських культур з застосуванням інтегрованої системи, тобто раціонального поєднання існуючих хімічних, біологічних і агротехнічних заходів, з урахуванням чисельностіі строків появи  шкідників та наявності в природі корисних ентомофагів.

сайт зроблено в adgrafics