2-го квітня 2019 року в залі засідань Чемеровецької селищної ради (Чемеровецька ОТГ) Чемеровецького району відбулась нарада з питань дотримання вимог санітарного законодавства та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» при організації харчування дітей в закладах загальної середньої освіти.
В даному заході прийняли участь представники Чемеровецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, спеціалісти відділу освіти, молоді та спорту Чемеровецької селищної ради, медичний персонал, працівники харчоблоків закладів загальної середньої освіти Чемеровецької селищної ради.
Нарада була поділена на теоретичну та практичну частину.
Під час теоретичної частини розглядались наступні питання:
- вимоги Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
- прийомка продуктів харчування на харчоблок закладу;
- порядок проходження обов’язкових медичних оглядів працівниками закладів освіти;
- вимоги до розробки перспективного та щоденного меню;
- ведення документації по харчоблоку та аналіз виконання норм харчування в закладах освіти;
- обов’язки медичного працівника та працівників харчоблоку закладів загальної середньої освіти.
Практична частина була присвячена темам:
- дотримання поточності та технології приготування страв, використання технологічного та розділового інвентарю та обладнання на харчоблоці;
- дотримання правил миття посуду та дезінфекційного режиму, заходи по попередженню гострих кишкових інфекцій в закладах освіти;
- дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоків навчальних закладів;
- порядок відбору та зберігання добових проб готових страв.