Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Звертаємо Вашу увагу, що погодні умови квітня надзвичайно сприятливі для поширення спор парші та ураженню ними плодових дерев. Поширення хвороби відбувається за температури повітря 7-22°С, вітряних потоків та крапель дощу, що ми тепер і спостерігаємо. Хвороба уражує листки та плоди, на яких утворюються бурі плями розміром 2-13 мм. Сильно уражені листки передчасно засихають та обпадають, а плоди деформуються та розтріскуються. За вегетаційний період, залежно від температурних умов, розвивається 4-10 генерацій хвороби.

Незабаром велике свято Воскресіння Господнього – Великдень. Готуючись до великодніх свят, ми часто заздалегідь купуємо продукти для святкового столу, який складається з великої кількість різноманітних страв.   І щоб зустріти свято без погіршення здоров’я, Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області нагадує, як убезпечити себе від інфекційних захворювань та мінімізувати ризик виникнення гострих кишкових інфекцій. Для цього необхідно дотримуватись основних правил профілактики та наступних рекомендацій:

25 квітня 2024 року за запрошенням Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація маркетингу» спеціалісти сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами та відділу безпечності харчових продуктів та кормів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взяли участь у Стратегічній сесії «Проблема регулювання маркетингу для захисту прав дітей та підлітків від впливу реклами нездорової їжі», яка відбулась на онлайн-платформі ZOOM.

З настанням весни на споживчому ринку з’являється все більше ранньої овочевої продукції. Проте перша парникова зелень і овочі можуть призвести до важких отруєнь через перенасичення організму пестицидами та нітратами, що містяться у певних кількостях в овочах, фруктах, вирощених у «прискореному режимі».

24 квітня 2024 року під головуванням голови Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Шепетівській районній військовій адміністрації Богдана МАРШУКА відбулось засідання ДНПК при Шепетівській районній військовій адміністрації з порядком денним «Про заходи з проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Шепетівського району».

23 квітня 2024 року в приміщенні Плужненської територіальної громади спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено семінар-нараду на тему «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». У семінарі-нараді взяли участь керівництво Плужненської територіальної громади, працівники КП «Лісомисливське господарство», які є надавачами послуг централізованого та децентралізованого водопостачання.

Працівниками Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області було зібрано одноденний заробіток на допомогу військовим української армії. Зокрема, закупили та передали дрони, продуктові набори та життєво необхідні речі.

З 2006 року Шепетівська районна державна лабораторія Держпродспоживслужби (ШРДЛДПСС) надійно обслуговує жителів Шепетівського району, забезпечуючи безпеку та якість харчових продуктів, води, кормів та інших об’єктів.

17.04.2024 фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області було ініційовано і проведено семінар-нараду з керівництвом Понінківської ОТГ, в. о. директора КП «Понінка тепломережі» з питання централізованого та децентралізованого водопостачання» с. Понінка. 

Звертаємо Вашу увагу на те, що сходи цукрових буряків заселяє сірий буряковий довгоносик, який створює загрозу посівам.

сайт зроблено в adgrafics