Телефон приймальної: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

12 червня 2024 рокуспеціалісти Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області організували та провели семінар-нараду з операторами ринку харчових продуктів (оптово-роздрібної торгівлі, постачальниками харчових продуктів до загальноосвітніх навчальних закладів, закладів дошкільної освіти та керівників закладів громадського харчування) у м. Славута.

Державними інспекторами відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно з працівниками відділу Шепетівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області проводиться відпрацювання автошляхів підвідомчої території щодо дотримання вимог ветеринарного законодавства під час транспортування сільськогосподарських тварин.

Що таке холера? Холера – це гостра кишкова інфекція, що виникає при вживанні харчових продуктів або води, заражених бактерією Vibrio cholerae. Холера передається фекально-оральним шляхом від людини до людини, частіше при вживанні забрудненої води, овочів, фруктів, при купанні, а також через їжу і при побутових контактах, та без вчасно наданого належного лікування може призвести до смерті.

Надаємо інформацію яка буде корисною для споживачів, що є власниками транспортних засобів та регулярно користуються послугами автозаправних станцій (далі – АЗС). АЗС оснащені паливороздавальними колонками, які являють собою багатофункціональний комплекс, призначений для заправки автотранспортних засобів в паливні баки та виміру об’єму паливно-мастильних матеріалів. Повірка паливороздавальних колонок є обов’язковою.

Внаслідок пошкодження енергосистеми України російськими ракетними обстрілами розпочалися віялові та аварійні відключення електроенергії в усіх регіонах держави. З метою недопущення ускладнень епідемічної ситуації, пов’язаної зі споживанням харчових продуктів, які можуть бути небезпечними внаслідок порушення температурних умов їх зберігання Шепетівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області рекомендує громадянам дотримуватись наступних порад:

Звертаємо Вашу увагу на те, що в області на посадках капусти спостерігається заселення рослин капустяною білокрилкою. Найбільш поширена капустяна білокрилка на рослинах родини капустяних, кукурудзі, сої, суниці тощо. При температурі 21-23 °С та відносній вологості повітря 60-70 % цикл розвитку одного покоління завершується протягом 21-25 днів. За сезон розвивається від 4 до 6 поколінь.

Звертаємо Вашу увагу, що в період колосіння – повного достигання зернових колосових культур погодні умови (рясні дощі, температура (25-30 °С), відносна вологість (70-97 %) створюють ймовірну передумову для розвитку хвороб колоса, зокрема фузаріозу. Особливо небезпечним може бути раннє зараження колоса цією хворобою у фазу цвітіння.

На виконання доручення Голови Держпродспоживслужби щодо профілактики харчових отруєнь, зокрема ботулізму працівниками Кам’янець-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проводиться санітарно-просвітницька та роз’яснювальна робота щодо профілактики харчових отруєнь, зокрема ботулізму.

Яблунева горностаєва міль – небезпечний шкідник яблуневих дерев. Її харчова спеціалізація – яблуня, однак іноді може харчуватись грушею чи іншими насінними породами. У випадку широкого поширення цього шкідника втрати урожаю сягають 70 % іноді навіть серед літа дерева можуть повністю залишитись без листя. Причому наслідки цього можуть даватися взнаки навіть наступного року – опадає зав’язь, не закладаються плодові бруньки, вони або не дають плодів взагалі, або мають поганий урожай наступного року.

Ботулізм – це харчове отруєння, що може призвести до тяжких наслідків. Водночас у більшості випадків можна уникнути ботулізму, якщо дотримуватися простих харчових правил.

сайт зроблено в adgrafics