Телефон приймальної: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

Дорогі колеги, дорогі українці! Щиро вітаю вас із великим і світлим святом  Воскресіння Христового!

EVALI (e-cigarette and vaping use -Associated lung ingury-пошкодження легень, асоційоване з курінням електронних сигарет вейпів) – неінфекційне респіраторне захворювання, пов’язане з використанням електронних сигарет і зазвичай викликане вітаміном Е та токсичними компонентами рідин для вейпінгу і подібне до екзогенної ліпоїдної пневмонії.

Гриби – це дуже специфічний харчовий продукт, що містить значну кількість азотистих речовин, зокрема білків, а також жирів, вуглеводів, вітамінів (В1, РР), мінеральних речовин. Клітковина - хітин, щовходить до їхнього складу, майже не перетравлюється у шлунково-кишковому тракті, тому гриби вважають «важкою» їжею. Крім того, гриби – це небезпечний харчовий продукт, який може стати причиною отруєння, а іноді й смерті.

16 квітня 2025 року, під головуванням начальника управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Володимира ІВАСЮКА проведено онлайн-нараду на тему: «Порядок проведення фітосанітарних процедур при проведенні огляду експортних партій вантажу» «Вимоги антикорупційного законодавства України»; «Інструкції з охорони праці»; та інші виробничі питання.

У приміщенні міської ради спеціалістами відділу контролю у сфері торгівлі, робіт і послуг управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 16.04.2025 проводилися консультації щодо регулювання відносин на підставі ЗУ «Про захист прав споживачів» між споживачами товарів, робіт і послуг та виробниками, продавцями товарів, виконавцями робіт та надавачами послуг, тим самимнадаючи відповідні роз’яснення законодавства у сфері прав споживачів на належну якість продукції, гарантійні забов’язання; права споживачів у разі придбання ним товару неналежної якості; про порушення умов договору про виконання робіт (надання послуг); роботи сервісних центрів ремонту техніки; висновки експертизи авторизованих сервісних центрів; гарантійні строки на час перебування продукції в ремонті або гарантійній заміні.

Харчові продукти тваринного походження – потенційний фактор передачі ящуру. Наразі є обмеження імпорту з Угорщини та Словаччини в Україну (в цих країнах нещодавно зафіксовані випадки ящуру).

Серед дітей широкої популярності набули іграшки, що розміщуються всередині харчового продукту або разом з таким продуктом. Однією з негативних сторін таких іграшок є те, що вони мають маленький розмір та в більшості складаються з дрібних деталей, як конструктор. 

Наразі широко розповсюджується повідомлення в мережі Інтернет або в соцмережі про продаж свіжого мʼяса. Держпродспоживслужба закликає - не купувати таке мʼясо! Адже згідно з законодавством безпечне мʼясо, яке пройшло ветеринарно-санітарний контроль, можна придбати тільки в офіційних місцях торгівлі або в офіційного оператора ринку.

09 квітня 2025 року спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взяли участь в батьківській конференції «Путівник школою», який був організований в Білогірському ліцеї Білогірської селищної ради з представниками батьківської громадськості кожного класу, класними керівниками ліцею.

Для експорту продукції власного виробництва оператори ринку мають дотримуватись вимог країни призначення. Підтвердженням цього є міжнародний сертифікат, який видають державні інспектори, державні ветеринарні інспектори або уповноважені особи.

сайт зроблено в adgrafics