Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

Головним управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно із ДП «Хмельницькстандартметрологія» проведено навчання – семінар на тему: «Розробка та впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів НАССР».

26 – 27 вересня відбулася друга річна міжнародна конференція швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» за участю заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової, голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи, директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгера Тауша.

Зареєстровано спалах кишкової інфекції серед учнів Скіпчанської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Городоцького району Хмельницької області. Відповідно до інформації ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України», станом на 29.09.2017р. зареєстровано 14 випадків захворювань (попередній діагноз ГКІ) серед дітей Скіпчанської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. 12 дітей госпіталізовано в інфекційне відділення Городоцької ЦРЛ, з середнім ступенем важкості, 2 дітей знаходяться на амбулаторному лікуванні.

На Хмельниччині сьогодні проводиться такий важливий агротехнічних етап як посів озимих культур. Одним з основних чинників в закладанні майбутнього урожаю є наявність достатньої кількості кондиційного насіння високих генерацій.

Представники управління захисту споживачів прийняли участь в робочій групі при ОДА по розгляду звернень з питань пасажирських перевезень, врегулювання конфліктних ситуацій на транспорті та оптимізації внутрішньообласної мережі автобусних маршрутів загального користування.

У  комплексі заходів щодо підвищення врожайності і поліпшення якості сільськогосподарської продукції важливе значення має своєчасне і якісне проведення боротьби з шкідниками і хворобами сільськогосподарських культур з застосуванням інтегрованої системи, тобто раціонального поєднання існуючих хімічних, біологічних і агротехнічних заходів, з урахуванням чисельностіі строків появи  шкідників та наявності в природі корисних ентомофагів.

У період з 18 по 22 вересня 2017 року на базі Хмельницького університету управління та права працівники Головного управління Держпродспоживслужби Хмельницької області  пройшли навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації державних службовців з питань запобігання корупції. 

Напочатку осені в тканинах деревних порід продовжують нагромаджуватись і відкладатися про запас органічні речовини, закінчується ріст пагонів і формуються верхівкові бруньки. Дерева готуються до зими.Тому для отримання гарного врожаю плодово-ягідної продукції наступного сезону протягом осіннього періоду потрібно періодично обстежувати сад, ягідники на заселеністьшкідниками, збудниками хвороб, та при потребі продовжувати здійснювати заходи захисту.

сайт зроблено в adgrafics