Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відносини між відвідувачами та підприємствами громадського харчування регулюються, в першу чергу, Правилами роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства та Порядком провадження торговельної діяльності та правилами торговельного обслуговування населення на ринку споживчих товарів.

В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Київській області у рамках діяльності проекту міжнародної технічної допомоги «Постачання ІТ та лабораторного обладнання, програмного забезпечення та допоміжного обладнання» 22 серпня 2017 року з метою поглиблення, розширення знань, умінь і навичок роботи з програмним забезпеченням за напрямком «Єдина інформаційна система по проведенню протиепізоотичних заходів» (далі – Програма), за участі представників компанії Bravo, пройшло навчання для спеціалістів головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та м. Києві, які в подальшому будуть безпосередньо працювати в даній Програмі та проводити навчання для кінцевих користувачів в районах своєї області. 

Дуже небезпечним карантинним організмомдля кукурудзи, який стрімко заселив значну територію південної Європи і становить суттєву небезпеку сільському господарству України єзахідний кукурудзяний жук (Diabrotica virgifera virgifera Le Conte). Шкідник походить з Центральної Америки. В Європі вперше виявлений в 1992 р. на територіїСербії. У серпні 2001 р. в Закарпатській області фахівцями карантинної служби виявленіпоодинокі жуки на феромонних пастках.

Мабуть кожен із нас  мріє поїхати погожим днем  в ліс відшукати потайну,  ще не сходжену людьми галявину і назбирати величезну купу грибів щоб можна було прийти з повним кошиком додому та приготувати смачну страву. Але чи всі гриби у вашому кошику їстівні,  чи немає серед них отруйних ?

За ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області ТОВ «Хмельницьктестстандарт» проведено навчання – семінар на тему: «Розробка та впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів НАССР». Участь у семінарі прийняли представники переробних підприємств області, державні інспектори районних, міськрайонних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Курити в закладах ресторанного господарства в Україні заборонено. Відповідне законодавче обмеження почало діяти ще в грудні 2012 року. За цей час не курити у приміщеннях стало соціальною нормою, яка позитивно сприймається у суспільстві. Дієвим способом захисту споживчих прав є написання скарг на заклади-порушники до ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

У поточному році загострилась ситуація щодо холери в Україні. Так, при плановому моніторинговому дослідженні води відкритих водойм на наявність збудників інфекцій, що мають міжнародне значення, а саме на вібріофлору, 07.08.2017р виділено Vibrio cholerea O1 біовар Eltor серовар Ogawa» у районі пішохідного Інгульського мосту в м. Миколаїв.

Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області інформує, 10.08.2017 року в філії «Рідний край» ПАТ «Зернопродукт МХП» с. Коров’є, Теофіпольського р-н.,  Хмельницької обл., виявлено підозру захворювання на африканську чуму свиней.

Під головуванням першого заступника голови адміністрації Володимира Кальніченка відбулося селекторне засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації щодо заходів з недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію області.

сайт зроблено в adgrafics