Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

11 червня 2020 року відповідно до звернення, спеціалістом відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва Миколою Стрельбіцьким було здійснено виїзд до ПП «Аграрна компанія 2004» Волочиського району.

В присутності агронома-насіннєвода підприємства Євгена Гонти проведено моніторинг стану сортових посівів, насіння з яких планується для реалізації під урожай наступного року, а також надано ряд методичних рекомендацій стосовно ведення насінництва, захисту та догляду за насіннєвими ділянками на етапах формування та дозрівання зерна, дотримання вимог чинного законодавства України стосовно сортової сертифікації сільськогосподарських культур.

Підприємство включено до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва на 2020 рік. Відповідно до заявлених обсягів виробництва ним заплановано виробити та підготувати до реалізації 30 тонн сертифікованого насіння ріпаку озимого, 235 тонн елітного та 2080 тонн сертифікованого насіння першої генерації пшениці м’якої (озимої), ячменю звичайного (озимого) 50 та 150 тонн відповідно. Здійснюється підготовка документів для розширення виробничої програми культур ярої групи.

З цією метою закладено чималий перелік сортових посівів озимих та ярих культур для отримання насіння еліти та першої генерації. Всього площа насінділянок озимини складає 428 га. В тому числі: озима пшениця 360 га, озимий ячмінь – 38 га. Всього площа насінділянок ярих культур складає 445 га. В тому числі: гороху – 91 га, вівса – 5 га, ярого ячменю – 86 га, ярої пшениці – 72 га, сої – 191 га.

Стан посівів в переважній більшості є добрим (70% площ) та задовільним (30% площі), хоч урожай в цілому очікується дещо меншим, ніж планувалося у зв’язку з нестачею вологи в осінньо-зимовий період та атиповими травневими приморозками. Посів озимого ріпак сорту Бенефіт, через несприятливі погодні умови, взагалі довелося виключити з числа насіннєвих. 

Сортовий склад представлений широким спектром високопродуктивних та якісних сортів, як вітчизняної так і зарубіжної селекції, а саме: озима пшениця - ПРАКТІК, РЖТ РЕФОРМ, Перепілка, Нота Одеська, Ліга Одеська, Мескаль, Ахім, Турандот, Мулан, Франц, Колоніа, ЮЛІЯ, озимий ячмінь – Тітус, Наомі.

Горох представлений такими сортами як Есо, Саламанка та Імпульс. Овес – сортом Айворі. Ярий ячмінь – сортом Себастьян. Яра пшениця – сортами Куінтус і Септіма. З пізніх ярих така культура як соя репрезентується наступною лінійкою сортів: Емперор, ДК 530, Сіпрес, Панорама. 

В наслідок проведеного виїзду та моніторингу вищезазначених насінпосівів напрошується висновок, що агрономічний відділ ПП «Аграрна компанія 2004» добре справляється з поставленими перед ним господарськими, технологічними та методичними завданнями. І тому, не зважаючи на несприятливі примхи погоди, є надія отримати високоякісне насіння озимих та ярих культур, забезпечивши цим у майбутньому продовольчу безпеку як Хмельницької області, так і України в цілому. 

seed1seed2seed3

сайт зроблено в adgrafics