Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Соняшник 2

Селекціонери та суб’єкти господарювання, що здійснюють виробництво насіння, з метою використання під час створення нових сортів, проведення досліджень щодо ефективності вирощування сорту на території України та демонстрації нових досягнень селекції щороку імпортують значну кількість насіннєвого матеріалу сортівне внесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, та/або до Переліку сортів рослин Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

На територію України такі сорти рослин можуть ввозитися лише фізичними особами-підприємцями або юридичними особами, які здійснюють виробництво насіння та/або садивного матеріалу (далі – суб’єктами насінництва та розсадництва), діяльність яких згідно з установчими документами пов’язана з селекційними, дослідними роботами, на підставі Підтвердження.

Згідно підтверджень, виданих Держпродспоживслужбою в 2020 році на території області розміщення посівів сортів рослин не внесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, та/або до Переліку сортів рослин ОЕСР з метою проведення дослідних робіт планують 6 суб’єктів насінництва та розсадництва.

Для проведення посіву заплановано використання понад 100 зразків насіння таких культур як кукурудза, соняшник, капуста, шпинат, морква. Розміщені ділянки будуть в господарствах Кам’янець-Подільського, Летичівського, Теофіпольського, Ярмолинецького районів.

Використання зразків насіння і садивного матеріалу, що ввозяться на територію України для селекційних, дослідних робіт і експонування відповідно до призначення, забезпечує суб’єкт насінництва та розсадництва, що ввозить насіння.

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» контроль за використанням зразків насіння і садивного матеріалу, що ввозяться для селекційних, дослідних робіт і експонування, а також за врожаєм, отриманим з таких зразків, здійснюється Держпродспоживслужбою.

Перевірка сертифікатів та підтверджень, передбачених цією статтею, проводиться державним фітосанітарним інспектором під час здійснення фітосанітарного контролю відповідних зразків насіння і садивного матеріалу, у тому числі за допомогою єдиного державного інформаційного веб-порталу "Єдине вікно для міжнародної торгівлі", в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України.

Також, суб’єкт насінництва та розсадництва, який отримав підтвердження, повинен не пізніше 1 лютого року, наступного за роком, в якому здійснене ввезення, письмово проінформувати Держпродспоживслужбу про фактичний обсяг ввезених зразків насіння та/або садивного матеріалу, місце вирощування, обсяги одержаного врожаю, оцінку стійкості проти хвороб та дії стресових факторів, його подальше використання, крім розмноження та реалізації насіння і садивного матеріалу на території України.

У разі виникнення питань звертайтеся до спеціалістів відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва Головного управління. Довідки за телефоном: (0382) 67-15-25. Адреса: м. Хмельницький, вул. Купріна 48, е-mail: seed&Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Даний матеріал носить лише роз’яснювальний, інформаційний характер та не містить нових правових норм.

сайт зроблено в adgrafics