Телефон приймальної: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

   Зернові колосові культури уражуються багатьма хворобами, переважно паразитарної природи. Їх збудниками є гриби, бактерії, віруси, мікоплазми, нематоди. Недобір врожаю зернових колосових від комплексу хвороб становить в середньому 12-18%, а в роки епіфітотій – 25-50% і більше.

   З 1 травня 2019 року внесенні зміни до абзацу першого - третього частини четвертої статті 17 Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність" (Відомості Верховної Ради України, 2014 р., № 30, ст. 1008; 2017 р., № 34, ст. 370).

    Якщо на вашій ділянці росте слива, напевно, всі наступні ситуації вам знайомі не з чуток у сливи обсипається ще дрібна зав’язь; опадають незрілі зелені вершки; майже або зовсім достиглі сливи звалюються з гілок, так що весь урожай опиняється під ногами. З проблемою обсипання сливи стикається кожен садівник. Тому так важливо розібратися в причинах цього поширеного явища. Можна виділити декілька основних причин обсипання сливи на різних етапах розвитку, кожна з них заслуговує детального розгляду.

   31 травня Управлінням державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства проведено нараду –семінар на тему: «Основні вимоги щодо проведення лабораторно-інструментальних досліджень факторів навколишнього середовища під час здійснення державного контролю (нагляду) у сфері санітарного законодавства» з працівниками уповноваженої лабораторії.

    31 травня начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в області Ігор Баланюк взяв участь в прямому ефірі телерадіопрограми ХОДРК Поділля-Центр на тему : «Про готовність закладів оздоровлення та відпочинку дітей області».

   Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області інформує, що в рамках проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» на платформі «Prometheus» Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підготовлено онлайн-курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач» (далі – онлайн-курс).

   В період настання літнього відпочинку та оздоровлення дітей хотілося б звернути увагу на небезпеку, яку несе в собі така отруйна рослина як борщівник-Сосновського.Борщівник Сосновського – отруйна багаторічна рослина, яка належить до групи рослин, серед яких зустрічаються і не отруйні, які використовуються як корм для худоби, а також при приготуванні страв та для виготовлення лікарських засобів.

   Назва якась така дивна – чортополохівка. Хто там ще кілька років назад міг знати щось про чортополохівку? Цей шкідник-емігрант ще колись їв тільки бур’яни, а тепер вже перекочувався на городину,    пошкоджує сою, соняшник, коноплю, бавовник, буряк, зернобобові, баштанні та інші культури, з бур’янів кропиву, осот, будяк, чортополох, татарник.

   Начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Хмельницького районного управління взято участь у засіданні колегії Хмельницької районної державної адміністрації. На порядку денному було заслухано ряд питань, в тому числі «Про підготовку навчальних закладів району до оздоровлення дітей 2019 року».

сайт зроблено в adgrafics