Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

21

З метою забезпечення можливості експорту харчових продуктів до Європейського Союзу інспекторами Летичівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведені семінари-навчання з лікарями ветеринарної медицини – ветсанекспертами Летичівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, що обслуговують забійні пункти.

Для присутніх висвітлено наступні теми: «Виконання плану державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і неперероблених харчових продуктах тваринного походження» та «Виконання Плану дослідження ВРХ на губчастоподібну енцефалопатію».

22

На навчанні розглянуто регламенти та директиви ЄС, щодо залишків токсикантів у харчових продуктах. 

Опрацьовано наступні питання:

  • порядок відбору зразків та їх перевезення (пересилання) до уповноважених лабораторій для цілей державного контролю та Форми акта відбору зразків;
  • методи відбору та підготовки зразків для визначення максимально допустимих рівнів певних забруднюючих речовин у продуктах для цілей державного контролю;
  • методи відбору та підготовки зразків для визначення максимально допустимих рівнів залишків пестицидів у продуктах рослинного та тваринного походження для цілей державного контролю;
  • методи відбору та підготовки зразків для визначення максимально допустимих рівнів нітратів у деяких харчових продуктах для цілей державного контролю;
  • методи відбору зразків для визначення максимально допустимих рівнів мікотоксинів у харчових продуктах для цілей державного контролю.
сайт зроблено в adgrafics