Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Раціональне харчування тих, хто навчається – одна з умов створення здорового середовища у загальноосвітніх установах, зниження негативних ефектів і наслідків функціонування системи освіти. Тому Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням від 27.10.2023 № 990-р схвалив Стратегію реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року. Стратегія визначає план дій на 2023-2024 роки, пріоритетні напрямки роботи до 2027 року та операційні завдання.

06 березня 2024 року спеціалісти відділу контролю у сфері торгівлі, робіт і послуг управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами в громадській приймальні Хмельницької міської ради провели черговий прийом громадян.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області забезпечують захист прав та задоволення вимог споживачів згідно з чинним законодавством шляхом попереднього розгляду звернень.

5 березня 2024 року в Управлінні захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами, за участі заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, відбулася нарада з представниками хімчисток: «Універсал», «Фарна-Фреско» та «Perfetto».

На виконання доручення Прем’єр-міністра України №14529/0/1-22, дотримання Санітарних регламентів для закладів середньої та дошкільної освіти фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взято участь в комісійних обстеженнях 7 закладів дошкільної та 10 закладів загальної середньої освіти найпростіших укриттів для учасників освітнього процесу та персоналу освітніх навчальних закладів.

Свіжі фрукти, овочі, зелень – джерело різних вітамінів, мінералів, антиоксидантів і клітковини. Щоб отримати від них максимум користі, перед вживанням у їжу свіжі фрукти та овочі завжди слід мити, щоб очистити від бруду, мікробів і залишків тих хімічних засобів, якими рослини обробляли в процесі їх росту.

Щороку для захисту сільськогосподарських культур від шкідників, хвороб та бур'янів використовують значну кількість засобів захисту рослин. Інколи до роботи з пестицидами залучають працівників без відповідних навичок та без посвідчення на право роботи з пестицидами. Це може негативно вплинути на здоров'я осіб, робота яких пов'язана з застосуванням, зберіганням та торгівлею пестицидами, так і на пересічних громадян і навколишнє середовище.

Під головуванням заступника начальника Кам’янець-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Андрія Зелінського проведено семінар-навчання на тему: «Початок проведення весняних протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних заходів» з працівниками Дунаєвецької дільничної лікарні Хмельницької обласної державної лікарні ветеринарної медицини.

З метою недопущення занесення, запобігання виникненню і розповсюдження африканської чуми свиней у свиногосподарствах району 01.03.2024 року була проведена нарада за участю спеціалістів районного управління Держпродспоживслужби, керівників та лікарів ветеринарної медицини  свиноферм (Чемеровецької, Гуківської, Закупненської ТГ).На нараді було розглянуто наступні питання:

29 лютого 2024 р.спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області організовано і проведено семінарське заняття з директорами закладів дошкільної освіти м. Нетішин щодо дотримання вимог Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів і Закону України «Про систему громадського здоров’я».

сайт зроблено в adgrafics