Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.01.2024 № 29-р «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту України на 2024 рік», а саме підпункту 8 пункту 37 Плану стосовно проведення просвітницької роботи серед населення із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних із небезпечними інфекційними захворюваннями, масовими неінфекційними захворюваннями (отруєннями) спеціалістами Хмельницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено роз’яснювальну роботу з врученням пам’яток на теми: «Смертельне отруєння можна попередити», «Профілактика гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь», «Куріння вбиває».

Спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини разом із відділом за дотриманням санітарного законодавства Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 12 червня 2024 року у залі засідань Хмельницької районної військової адміністрації провели нараду для голів Лісогринівецької, Розсошанської, Гвардійської та Чорноострівської територіальних громад, директорів шкіл, завідувачів закладів дошкільної освіти, начальників відділів освіти та для працівників харчоблоків присвячену реформуванню системи шкільного харчування в закладах освіти.

12 червня 2024 рокуспеціалісти Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області організували та провели семінар-нараду з операторами ринку харчових продуктів (оптово-роздрібної торгівлі, постачальниками харчових продуктів до загальноосвітніх навчальних закладів, закладів дошкільної освіти та керівників закладів громадського харчування) у м. Славута.

Державними інспекторами відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно з працівниками відділу Шепетівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області проводиться відпрацювання автошляхів підвідомчої території щодо дотримання вимог ветеринарного законодавства під час транспортування сільськогосподарських тварин.

Що таке холера? Холера – це гостра кишкова інфекція, що виникає при вживанні харчових продуктів або води, заражених бактерією Vibrio cholerae. Холера передається фекально-оральним шляхом від людини до людини, частіше при вживанні забрудненої води, овочів, фруктів, при купанні, а також через їжу і при побутових контактах, та без вчасно наданого належного лікування може призвести до смерті.

Надаємо інформацію яка буде корисною для споживачів, що є власниками транспортних засобів та регулярно користуються послугами автозаправних станцій (далі – АЗС). АЗС оснащені паливороздавальними колонками, які являють собою багатофункціональний комплекс, призначений для заправки автотранспортних засобів в паливні баки та виміру об’єму паливно-мастильних матеріалів. Повірка паливороздавальних колонок є обов’язковою.

Внаслідок пошкодження енергосистеми України російськими ракетними обстрілами розпочалися віялові та аварійні відключення електроенергії в усіх регіонах держави. З метою недопущення ускладнень епідемічної ситуації, пов’язаної зі споживанням харчових продуктів, які можуть бути небезпечними внаслідок порушення температурних умов їх зберігання Шепетівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області рекомендує громадянам дотримуватись наступних порад:

Звертаємо Вашу увагу на те, що в області на посадках капусти спостерігається заселення рослин капустяною білокрилкою. Найбільш поширена капустяна білокрилка на рослинах родини капустяних, кукурудзі, сої, суниці тощо. При температурі 21-23 °С та відносній вологості повітря 60-70 % цикл розвитку одного покоління завершується протягом 21-25 днів. За сезон розвивається від 4 до 6 поколінь.

Звертаємо Вашу увагу, що в період колосіння – повного достигання зернових колосових культур погодні умови (рясні дощі, температура (25-30 °С), відносна вологість (70-97 %) створюють ймовірну передумову для розвитку хвороб колоса, зокрема фузаріозу. Особливо небезпечним може бути раннє зараження колоса цією хворобою у фазу цвітіння.

На виконання доручення Голови Держпродспоживслужби щодо профілактики харчових отруєнь, зокрема ботулізму працівниками Кам’янець-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проводиться санітарно-просвітницька та роз’яснювальна робота щодо профілактики харчових отруєнь, зокрема ботулізму.

сайт зроблено в adgrafics