Телефон приймальної: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

На виконання рішення комісії ТЕБ та НС з питання інформування населення щодо профілактики ботулізму працівниками Кам'янець-Подільського районного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області організовано інтенсивну роботу щодо розповсюдження пам'яток з роз'ясненням працівникам торгівлі та людям, які займаються стихійною торгівлею про небезпеку торгівлі консервами та продукцією домашнього виготовлення (копченості, вялення).

Продавцям повідомлено, що ботулізм – це харчове отруєння, яке може призвести до тяжких наслідків і для його виникнення потенційно небезпечними є всі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігалися неналежним чином. Навіть консерви, у яких усе гаразд із терміном придатності, виглядом і смаком, можуть бути зараженими, оскільки мікроорганізм, який спричиняє хворобу, не псує продукти і продукція немає якоїсь характереної ознаки, що вказує на її погану якість.   

Тому в ході роз'яснення наголошувалось, що профілактичні заходи малоефективні. Ботулізм можна попередити лише в одному випадку, якщо не продавати та не вживати консервацію домашнього приготування. Особливо небезпечними є м'ясна та рибна консервація домашнього приготування, а також готові домашні продукти, які піддаються копченню та в'яленню.  

Продавців ознайомлено з симптомами захворювання, роз'яснено яку можливу небезпеку здоров'ю покупців вони чинять, продаючи даний вид товарів, навіть не здогадуючись про те.

сайт зроблено в adgrafics