Телефон приймальної: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

Арбітражне (експертне) визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу (далі – Арбітраж) – це процедура, що проводиться шляхом аналізу проб, відібраних від партії насіння та/або садивного матеріалу, і встановлює відповідність посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу вимогам законодавства у сфері насінництва та розсадництва.

Нещодавно працівниками Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області завдяки спільним зусиллям було зібрано одноденний заробіток на допомогу військовим української армії. Командир зведеного батальйону Національної поліції України «Захід» полковник поліції Руслан Герасимчук вручив Подяку для колективу Головного управління, висловлюючи, велику вдячність за долучення до надання допомоги для потреб зведеного батальйону Національної поліції України «Захід».

Робота у напрямку відбору зразків продукції на підприємствах з виготовлення кормів проводиться на постійній основі.

Як безпечно для здоров’я відпочити на природі? У вихідні дні будуть виїзди на пікніки на природу. Що потрібно знати, щоб продукти не псувалися і не стали причиною отруєння? При виїзді на природу не забувайте, що швидкопсувні продукти залишаються цілий день на сонці, після чого їх вживання може призвести до харчового отруєння.

У день світлої Вербної неділі прийміть мої сердечні вітання! У це чудове свято бажаю, щоб разом з освяченою вербою в ваш дім увійшли благодать, достаток і радість. Кожна щира молитва наближає омріяну перемогу й невидимим щитом оберігає наших незламних захисників і кохану Україну.

Звертаємо Вашу увагу, що за існуючих гідротермічних умов та наявності з осені запасу фітопатогенів продовжується ураження посівів озимої пшениці, ячменю, жита борошнистою росою, септоріозом, бурою листовою іржею, кореневими гнилями, 1,5-7 % максимально 10 % рослин. Надалі за оптимальних для хвороб умов (температури повітря +16…+25°C, рясних рос, періодичних дощів) можлива епіфітотійна ситуація.

Звертаємо Вашу увагу, що погодні умови квітня надзвичайно сприятливі для поширення спор парші та ураженню ними плодових дерев. Поширення хвороби відбувається за температури повітря 7-22°С, вітряних потоків та крапель дощу, що ми тепер і спостерігаємо. Хвороба уражує листки та плоди, на яких утворюються бурі плями розміром 2-13 мм. Сильно уражені листки передчасно засихають та обпадають, а плоди деформуються та розтріскуються. За вегетаційний період, залежно від температурних умов, розвивається 4-10 генерацій хвороби.

Незабаром велике свято Воскресіння Господнього – Великдень. Готуючись до великодніх свят, ми часто заздалегідь купуємо продукти для святкового столу, який складається з великої кількість різноманітних страв.   І щоб зустріти свято без погіршення здоров’я, Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області нагадує, як убезпечити себе від інфекційних захворювань та мінімізувати ризик виникнення гострих кишкових інфекцій. Для цього необхідно дотримуватись основних правил профілактики та наступних рекомендацій:

25 квітня 2024 року за запрошенням Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація маркетингу» спеціалісти сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами та відділу безпечності харчових продуктів та кормів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взяли участь у Стратегічній сесії «Проблема регулювання маркетингу для захисту прав дітей та підлітків від впливу реклами нездорової їжі», яка відбулась на онлайн-платформі ZOOM.

З настанням весни на споживчому ринку з’являється все більше ранньої овочевої продукції. Проте перша парникова зелень і овочі можуть призвести до важких отруєнь через перенасичення організму пестицидами та нітратами, що містяться у певних кількостях в овочах, фруктах, вирощених у «прискореному режимі».

сайт зроблено в adgrafics