З 04 по 05 грудня спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області підготовили доповідь та взяли участь в обласному дводенному семінарі на тему: «Нормативно-правові основи меню здорового харчування в закладах освіти».
Під час семінару фахівці звернули увагу слухачів на дотриманні Законів України «Про систему громадського здоров’я», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (зі змінами), Наказу МОЗ України від 23.07.2002 №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб» (зі змінами), Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України 25.09.2020 за №2205, Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом МОЗ України 24.03.2016 за №234 та ряду інших документів.
А також наголосили представникам закладів на обов`язковому дотриманні санітарно-гігієнічних вимог та норм харчування в закладах загальної середньої та дошкільної освіти, веденні документів з організації харчування, дотриманні правил особистої гігієни персоналом та основні акценти, на які потрібно звернути увагу при плануванні меню.