Телефон приймальної: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

4231

За ініціативи Кам’янець-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області головами міських, селищних та сільських рад створені комісії щодо обстеження освітніх закладів на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 року № 990-р «Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року», з метою попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь в організованих дитячих колективах.

 Фахівцями Держпродспоживслужби протягом квітня-травня місяця 2025 р. в складі комісій охоплено 227 освітніх заклади: 122 ЗДО та 105 ЗЗСО -  14 територіальних громад, усі окрім Дунаєвецької ТГ, керівники якої відмовилися від співпраці з Держпродспоживслужбою.

4229

В ході проведених обстежень надавалися практичні рекомендації щодо здійснення внутрішнього контролю процесів харчування в дитсадках та школах, зокрема — з аналізу виконання добових норм, їх корекції для досягнення збалансованого раціону, правильному складанні щоденного меню-розкладу,  правилах відбору та зберігання добових проб, здійсненню бракеражу сирої і готової продукції та контролю за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоках.

4230

Працівники харчоблоків та медичні працівники закладів освіти мали можливість отримати фахові відповіді на свої запитання.

Під час обстежень активно проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоці. Вручено пам’ятки  щодо здорового способу життя.

Кам’янець-Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області і надалі продовжуватиме системну роботу у напрямку забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя у закладах освіти шляхом активної взаємодії з освітянською спільнотою.

Реалізація стратегії реформи шкільного харчування має стати основою формування здорового суспільства та значного зниження рівня неінфекційних захворювань серед дитячого населення. 

сайт зроблено в adgrafics