Телефон приймальної: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

В господарствах Хмельниччини насіння озимих зернових, особливо озимої пшениці, в умовах нинішнього року частково уражене хворобами і травмоване при збиранні врожаю, тому обов'язковим заходом при підготовці його до посіву повинно бути протруювання всього посівного матеріалу як найбільш ефективного і безпечного (в екологічному відношенні) способу захисту від ґрунтової і насіннєвої інфекції. Відомо, що протруювання захищає насіння, що проростає, та проростки від ураження в ґрунті збудниками усіх видів сажок, кореневих гнилей, снігової плісняви, септоріозу, а також підвищує польову схожість та зимостійкість рослин.

Спеціалісти Славутського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 30 серпня 2021 року спільно зі спеціалістами відділів освіти, молоді і спорту, директорами закладів Улашанівської і Крупецької ОТГ провели семінар-нараду за результатами комісійного обстеження підготовки закладів освіти до 2021-2022 навчального року.

30 серпня 2021 року представники Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взяли участь в нараді Хмельницької районної державної адміністрації з питання профілактики сказу тварин, на яку запрошувались голови місцевих територіальних громад і представники користувачів мисливських угідь. 

30 серпня 2021 року в приміщенні актового залу Волочиської районної державної лікарні ветеринарної медицини під головуванням начальника Волочиського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Микуляка Миколи Ярославовича проведено нараду на тему: «Підсумки роботи спеціалістів за серпень 2021 року та перспективні напрямки роботи на вересень 2021 року».

До Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області надійшов лист з уточненням стосовно повідомлень системи швидкого реагування про харчові продукти і корми (RASFF) від 30 липня 2021 року № 2021.3720 та від 30 липня 2021 року № 2021.3720-fuр18. Уточнення стосується виробника камеді рожкового дерева (Е 410) та харчових продуктів, в яких вона використовувалась. ВИРОБНИКОМ експортованих до України готових харчових продуктів, інгредієнтом яких була камедь рожкового дерева (Е 410) (далі – Е 410), з вмістом оксид етилену є Unigra s.r.l. (Iталія), а ПОСТАЧАЛЬНИКОМ до Unigra s.r.l. Е 410 є компанія Idealfoods SpA.

27 серпня 2021 року в Хмельницькому обласному музично-драматичному театріімені М. Старицького відбувся обласний освітній форум «Розвиток освіти в умовах децентралізації». В урочистому відкритті заходу взяли участь голова обласної ради Віолета Лабазюк, голова постійної депутатської комісії обласної ради Віктор Бурлик, заступник голови облдержадміністрації Володимир Юр’єв, народні депутати України, голови територіальних громад області, керівники місцевих органів управління освітою, голови місцевих профспілкових організацій, керівники закладів освіти та інклюзивно-ресурсних центрів.

Сьогодні з упевненістю можна сказати, що кукурудза є однією з найпривабливіших сільськогосподарських культур, оскільки в ринкових умовах сьогодення аграрії зосереджені на продуктивності та рентабельності сільськогосподарських культур у своїх господарствах. Але є і проблеми у вирощуванні кукурудзи, особливо у системі захисту від шкідників. З року в рік, все більше і більше дошкуляє агровиробникам західний кукурудзяний жук.

Спеціалісти Полонського управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 27 серпня 2021 року спільно зі спеціалістами відділу освіти, молоді та спорту Полонської ОТГ, а також працівниками харчоблоків та медперсоналом підпорядкованих закладів освіти провели семінар-обговорення на тему: «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування. Гнучкий підхід».

Cпеціалісти Городоцького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 27 серпня 2021 року провели семінар, на який були запрошені особи, відповідальні за організацію харчування в закладах освіти Городоцької міської ради. Загальна кількість присутніх склала 52 особи.

сайт зроблено в adgrafics