Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

 5033

Фахівці управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області продовжують інформаційно-роз’яснювальну роботу у сферах карантину та захисту рослин, насінництва і розсадництва серед населення, учнів шкіл, дітей дошкільних закладів, студентів.

5034

Спеціалістами відділу контролю у сфері насінництва та розсадництва для студентів третього курсу, 201 «Агрономія» спеціальність галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» здійснено виступ на тему: «Зміни законодавства у сфері охорони прав на сорти рослин та Порядку проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал». 

Розглянуто порядок набуття прав інтелектуальної власності на сорти рослин; як відбувається їх державна реєстрація; які відомості вносяться до Реєстру патентів та Державного Реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні. Саме ці теми є актуальним для співробітників та студентів ЗВО «ПДУ», а особливо для Інституту круп’яних культур імені О. С. Алексеєвої, на базі якого ведеться науково-дослідна робота з виведення нових, більш продуктивних та якісних сортів гречки, а також зберігається та щорічно оновлюється колекція сортів, гібридів та мутантів гречки світового значення.

5032

Спеціалісти відділу фітосанітарних заходів на кордоні завітали до студентів 3 курсу відділення «Агрономія» ВСП «Кам’янець-Подільського коледжу ЗВО «ПДУ», де прочитали лекцію на тему: «Вимоги до застосування, зберігання, транспортування пестицидів і агрохімікатів», дискутували, відповіли на запитання студентів. 

Крім цього, надавались рекомендації, як можна перевірити супровідну насінницьку документацію, легітимність засобів захисту рослин, щоб уникнути купівлі фальсифікату та як протидіяти недоброчесними виробниками подібної продукції сумнівної якості у рамках чинних законів.

5031

Підбиваючи підсумки, спеціалісти управління надали посилання на вебресурси, де можна детальніше ознайомитися з вище обговореними змінами до законодавства України, а також подякували усім присутнім, як студентам, так і викладачам, за активну участь в проведених заходах та висловили сподівання на подальшу продуктивну співпрацю на регулярній основі.

сайт зроблено в adgrafics