З 21 по 22 листопада 2023 року відбувся тренінг організований на запит Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Міністерства аграрної політики та продовольства України у партнерстві з органом сертифікації «Органік Стандарт» за підтримки Швейцарії у рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).
У якому взяли участь спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області. Навчання відбулося на потужностях підприємств ТОВ «Органік мілк» та ТОВ «Органічний м’ясний продукт» (адреса: Житомирська область, Звягельський район, м. Баранівка, вул.Звягельська, 139). Розглянуто перелік питань щодо проведення заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, який затверджено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 17 січня 2023 року № 45.