Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

 

Історія розвитку лабораторного діагностування у розрізі ветеринарії бере свій початок з 1910 року. Подільське земство вирішує створити власну лабораторію, причинами такого рішення стають поширення ряду епізоотії та підвищення цін на лабораторні послуги. Історичною подією па Поділлі вважають відкриття у м. Кам’янець-Подільському ветеринарно-бактеріологічної лабораторії. Відповідно до Постанови Подільського земського зібрання у 1913 році було організовано губернську бактеріологічну діагностичну лабораторію на зразок Київської окружної ветбаклабораторії, що обслуговувала Південно-Західний регіон держави.

  Після подій 13 травня на території області почали ширитись чутки щодо радіаційних викидів та витоку аміаку у повітря. Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області разом із спеціалістами хіміко-токсикологічного, радіологічного та метрологічного відділів Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби здійснили виїзд на територію громади для відповідних досліджень та замірів повітря.

Хмельницька регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби - це державна акредитована установа, яка уповноважена Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів здійснювати різні види досліджень (випробувань) згідно із приписами Міжнародного стандарту ДСТУ ISO/IEC17025:2017.

З метою підвищення практичних знань та навичок у роботі працівників лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках 26.04.2023 року на базі лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи №1 Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, що розташована на центральному продовольчому ринку нашого міста було проведено практичний навчальний семінар для лікарів ветеринарно-санітарної експертизи на ринках Хмельницької області на тему: «Проведення ветеринарно-санітарної експертизи продукції тваринного і рослинного походження на ринках ВСЕ».

12 квітня в Хмельницькій державній лабораторії Держпродспоживслужби з ознайомчим візитом працювали міжнародні консультанти Європейського регіонального бюро ВООЗ – Брайан Гонсалес, Карла Мотта та Олена Курята в рамках проекту з оцінювання спроможностей лабораторії виконувати моніторинг жирних кислот, у тому числі транс-жирів, та інших макроелементів у харчових продуктах.

Сектор мікробіологічних досліджень харчової продукції Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби акредитований відповідно до вимог ДСТУ ISO 17025:20019.

Відділ акредитований згідно з вимогами ДСТУ ISO 17025:20019.  Уповноважений на дослідження відповідно до сфери акредитації продукції та сировини тваринного та рослинного походження, кормів, кормових добавок, ґрунту, води на вміст:

  Хмельницька регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби інформує щодо діяльності сектору молекулярно-генетичних досліджень. Відповідно до сфери акредитації сектор проводить такі дослідження:

Вірусологічний відділ Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби проводить визначені дослідження в межах сфери акредитації ISO 17025. Щорічно бере участь в тестуваннях ВЕТ-ТЕСТ щодо визначення антитіл до вірусу грипу птиці, вірусу хвороби Ньюкасла методом РЗГА та діагностики вірусу сказу методом РІФ.

Бактеріологічний відділ Хмельницької регіональної лабораторії Держпродспоживслужби уповноважений на дослідження згідно зі сферою акредитації відповідно до вимог ДСТУ ISO 17025:20019. Проводить діагностику інфекційних захворювань бактеріальної етіології більш як 40 видів хвороб тварин, птиці, риб та бджіл:

сайт зроблено в adgrafics