Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs
but ap
but up
but zs

Хмельницька регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби

Знаходиться за адресою: м. Хмельницький, вул. Юхима Сіцінського , 26

Тел.. ( 03822) 64-02-29, 64-02-10, еmail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

   Хмельницька регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби підпорядковується Головному управлінню Держпродспоживслужби в Хмельницькій області. Свою діяльність лабораторія здійснює відповідно до Законів України « Про ветеринарну медицину», « Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та належить до сфери управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.   В своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Президента України, наказами Міністерства аграрної політики та продовольства України, Держпродспоживслужби, Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, « Положенням про Хмельницьку регіональну державну лабораторію   Держпродспоживслужби ». Акредитована національним органом України з акредитації, який є повним членом ILAC – міжнародної організації зі співробітництва в галузі акредитації лабораторії, відповідно до стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 .

Атестат № 2Н757 чинний до 22.01. 2022 року.

   Методичне забезпечення діяльності лабораторії здійснює Державний науково – дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно- санітарної експертизи.

     Лабораторія є державною установою ветеринарної медицини основними завданнями якої є:

  1. Проведення лабораторних досліджень ( випробувань) щодо діагностики хвороб тварин, безпечності окремих показників харчових продуктів та інших об’єктів санітарних заходів, побічних продуктів тваринного походження , кормових добавок , преміксів, кормів, грунту, води питної та води для тварин, а також інших досліджень( випробувань) шляхом проведення комплексу досліджень;
  2. Профілактика і діагностика інфекційних, інвазійних та незаразних хвороб тварин;
  3. Забезпечення організації та проведення планових і непланових діагностичних досліджень;
  4. Вдосконалення методів діагностики, методичне керівництво діяльністю міжрайонних державних лабораторій, державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках, контроль з дотриманням ними методик та виконання обов’язкового обсягу досліджень ( випробувань), режиму роботи і техніки безпеки; захист населення від хвороб, спільних для тварин і людей;
  5. Сприяння забезпеченню технічної компетентності або проведенню акредитації міжрайонних державних лабораторій, державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, лабораторій суб’єктів господарювання, проведення на своїй базі лабораторних досліджень           ( випробувань) матеріалів та видача в установленому порядку результатів досліджень ( випробувань);
  6. Підвищення кваліфікації спеціалістів ХРДЛ Держпродспоживслужби;
  7. Впровадження в практику досягнень ветеринарної медицини.

Напрямки роботи :

  1. Випробування сировини та продукції підприємств харчової промисловості, громадського харчування по всіх показниках згідно вимог НД ( м'яса та виробів з м'яса, кулінарних виробів, консервів м'ясних та м'ясо – рослинних, яєць та яйце продуктів, молока та молокопродуктів, риби та рибопродуктів, жирів рослинних та тваринних, продуктів бджільництва, борошна, крупів, крохмалю, макаронних та хлібобулочних виробів, цукру, кондитерських цукристих і борошняних виробів, какао, соусів, спецій, гірчиці, супів і бульйонів сухих, концентратів харчових, сухих сніданків, прянощів, желатину, чаїв, кави, готових кулінарних виробів, що реалізується населенню, дріжджі кормові та хлібопекарські);
  2. Лабораторні дослідження сільськогосподарської продукції ( зернових, ріпаку, кукурудзи, сої, овочів, фруктів, горіхів, ягід, грибів і тд.)
  3. Лабораторні дослідження води питної, водопровідної з колодязів та джерел, фасованої з пунктів розливу та кюветів, поверхневих вод.
  4. Дослідження змивів з об’єктів, що підлягають державному контролю та нагляду.
  5. Дослідження харчових продуктів, сировини рослинного та тваринного походження, кормів на якісне та кількісне визначення генетично -модифікованих організмів ( ГМО), ідентифікація ліній ГМ – рослин. Визначення ДНК кукурудзи ( ген зеїну), ДНК сої ( ген лектину), ДНК ріпаку ( ген круцефаліну) методом ПЛР – РЧ. Виявлення ДНК вірусу АЧС, РНК вірусу КЧС та лейкозу ВРХ.
  6. Видача експертних висновків при експорті імпорті продукції.
  7. Весь спектр лабораторних досліджень патологічного і біологічного матеріалу ( патологоанатомічні, вірусологічні, імунологічні, бактеріологічні, паразитологічні дослідження).
сайт зроблено в adgrafics