Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5005

17 листопада 2023 року Хмельницьку регіональної державну лабораторію Держпродспоживслужби відвідав Керівник Бюро ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт з групою спеціалістів. До складу делегації увійшли: Національний координатор програм з неінфекційних захворювань Бюро ВООЗ в Україні Андрій Скіпальський, керівник підрозділу з надзвичайних ситуацій та програмної діяльності в офісі ВООЗ в Україні Гійом Сімонян, представниці бюро ВООЗ в Україні Юлія Дробаха та Славка Стояновська.

5006

Ціль цього візиту – ознайомлення із реалізацією проєкту FEEDCities, зокрема у частині здійснення лабораторією моніторингу трансжирних кислот та інших макроелементів у харчових продуктах.

Під час зустрічі відбулось знайомство та представлення учасників делегації. Були присутні спеціалісти, залучені до проєкту.

Директор Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Наталія Федорова розповіла про роботу установи, про її статус, уповноваження, про перелік випробувань сфери акредитації, плани на майбутнє.

5007

Національний координатор програм з неінфекційних захворювань Бюро ВООЗ в Україні Андрій Скіпальський інформував про співпрацю з ВООЗ, розбудову спроможності лабораторії в тестуванні транс жирів та відзначив можливість участі в інших моніторингових проєктах.

Доктор Ярно Хабіхт висловив задоволення співпрацею з Україною у плані випробувань харчових продуктів, які покращать якість та тривалість життя. Відмітив не простий період в якому живе та працює наша країна, подякував за співпрацю. Завдяки таким проєктам наближається час входу України в Європейський простір.

Перший заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександр Садов'юк розповів про місце та роботу інспекторської служби у проведені моніторингових випробувань. Охарактеризував моніторинги по якості та безпечності харчових продуктів проведені в області та їх значення для здоров’я споживачів.

5009

Завідувач хіміко-токсикологічного відділу Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Тамара Мегик відзначила велике значення співпраці з висококваліфікованими міжнародними експертами, які надали значну теоретичну та практичну допомогу у дослідженні транс жирів протягом попередніх онлайн зустрічей з наступними практичними навчаннями, аналізом та оцінкою результатів випробувань, оснащеності лабораторії, кваліфікації персоналу, що надало можливість участі у цьому проєкті. Також надала інформацію про початок випробувань зразків продуктів, які надійшли у лабораторію 15 листопада 2023 року у плані проєкту FEEDCities на вміст транс жирів, кухонної солі та калію.

Спеціалісти хіміко-токсикологічного відділу ознайомили учасників групи ВООЗ з оснащенням лабораторії, продемонстрували хід випробувань зразків на транс жири, представили попередні результати випробувань.

Спілкування було дружнім та проходило у формі невимушеної дискусії. Учасники зустрічі подякували організації ВООЗ за допомогу та надану можливість участі в проєкті.

5008

сайт зроблено в adgrafics