Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області організовано та проведено зустріч з операторами ринку, що здійснюють забій тварин, птиці та виробництво м’ясних і ковбасних виробів. Захід відбувся 28 квітня 2022 року в Кам’янець-Подільському управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

В даний період, коли інтенсивно проводяться роботи по захисту сільськогосподарських культур від шкодочинних об'єктів, актуальним стає питання правильного приготування робочого розчину хімічних препаратів, від чого значно залежить результат захисних заходів.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області з метою недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації на території області здійснюється постійний моніторинг облаштування місць тимчасового перебування осіб, які вимушені покинути місця постійного проживання у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації. 

26 квітня 2022 року спеціаліст управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взяв участь в спільному засіданні робочої групи з питань охорони та відтворення водних біоресурсів.

Чим частіше ви буваєте на природі з домашнім улюбленцем, тим більше уваги слід йому приділяти після прогулянки. Адже на тварину, як і на людину, там чекає небезпека – кліщі.

Незабаром велике свято Воскресіння Господнього – Великдень. На жаль, ми знову зустрічаємо його в тяжких умовах. І щоб зустріти свято без погіршення здоров’я, убезпечити себе від інфекційних захворювань та уникнути харчових отруєнь необхідно дотримуватись основних правил профілактики.

Перші в цьому сезоні овочі, фрукти та зелень вже почали з’являтися на прилавках. Мало хто може встояти, щоб не покуштувати першу полуницю, купити пучок зелені. Але купуючи ранні фрукти та овочі слід пам’ятати про потенційну небезпеку, яку вони можуть в собі містити. А це нітрати та пестициди. Зауважимо, що рання продукція, вирощена в парниках і теплицях, містить у 2-3 рази більше нітратів. Згідно з дослідженнями, зі свіжими овочами до організму людини потрапляє від 40 до 80 відсотків добової дози нітратів.

Цьогорічна весна із низькими температурами повітря призвела до затримки цвітіння ранніх дикоростучих рослин та плодових насаджень. Беручи до уваги прогноз погоди на квітень, цвітіння плодових насаджень черешні, вишні, сливи, груші, яблуні очікується в кінці квітня - першій декаді травня.

У зв’язку з введенням воєнного стану в Україні втрачено традиційні шляхи експорту української продукції морським транспортом, постало питання необхідності пошуку альтернативних  шляхів та підтримки безперебійності та стабільності роботи національних виробників в умовах воєнного стану.

У цей непростий для всіх час, для підтримки бізнесу та економіки України Хмельницька регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби працює в штатному режимі контролює епізоотичне благополуччя тварин,  безпеку харчових продуктів, кормів  та проводить лабораторні дослідження при імпортно – експортних операціях, а також санітарно – гігієнічні та фізичні дослідження мікроклімату в приміщенях.

сайт зроблено в adgrafics