Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

Всі ми любимо споживати плоди нашого саду та прикладаємо багато зусиль, щоб виростити урожай непошкоджений шкідливими організмами. В основному захист від шкідливих організмів ми проводимо хімічними та біологічними препаратами, але не тільки вищезгаданими препаратами ми можемо допомогти нашим садам впоратись із шкідниками та хворобами. Є ряд пряно-ароматних рослин, які можна посадити в саду і вони будуть захищати наші врожаї та приносити користь, як лікарські рослини.  

Кір – це висококонтагіозне (надзвичайно заразне) гостре вірусне захворювання. Вірус дуже швидко поширюється – передається при розмові, кашлі, чханні чи будь-якому тісному контакті з хворим.

10 січня 2025 року спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шепетівського районного управління взяли участь в семінарі-практикумі «Міфи та реальність здорового харчування в закладах освіти», організований для працівників харчоблоків, медичних працівників, відповідальних за організацію харчування, керівників закладів освіти Грицівської громади на базі Великошкарівської початкової школи Грицівської селищної ради.

09 січня 2025 року на базі Сахновецького ліцею Сахновецької територіальної громади спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області  проведено семінар-нараду з питань безпечного повноцінного та збалансованого харчування дітей у закладах освіти.

Спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели нараду-семінар з кухарями Волочиської МТГ з метою забезпечення організації безпечного, повноцінного, збалансованого харчування та недопущення харчових отруєнь дітей в закладах загальної середньої освіти у 2025 році та дотримання вимог законодавства при укладанні угод та проведення тендерів щодо постачання харчових продуктів в освітні заклади.

08 січня 2025 року за ініціативи Шепетівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та підтримки управління освіти Славутської міської ради, у м. Славута відбувся семінар «Нова філософія шкільного харчування». Захід був організований на базі Славутського ліцею в канікулярний період для медичних працівників, кухарів, відповідальних осіб за організацію харчування у закладах освіти Славутської ТГ.

У 2024 році основна робота управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області була спрямована на запобігання порушенням у сфері ціноутворення.

Відповідно до секторального плану державного ринкового нагляду на 2024 рік та з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 13.02.2022 № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» (із змінами та доповненнями), спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами проведено 20 планових перевірок характеристик продукції у її розповсюджувачів: 10 перевірок – низьковольтного електричного обладнання та з електромагнітної сумісності обладнання, 8 перевірок – побутових ламп неспрямованого випромінення та 2 перевірки – дитячих іграшок.

За 12 місяців 2024 року управлінням захисту прав споживачів і контролю за регульованими цінами одержано та опрацьовано 793 звернення громадян, з них: 140 – надійшло письмово; 33 – з урядової «гарячої лінії»; 619 –  прийнято особисто та в телефонному режимі.

Після свят у холодильнику залишаються різні страви. Певний час люди їх ще споживають, однак такою їжею досить легко отруїтися. Відключення світла, під час яких холодильник не може зберігати продукти за нормальних умов сприяє більшому ризику отруєння. Якщо продукти та готову їжу неправильно зберігати, їх можуть вражати різні патогенні мікроорганізми.

сайт зроблено в adgrafics