Телефон приймальної: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

За 2021 рік здійснено 1 400 заходів державного контролю щодо дотримання законодавства у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і ветеринарної медицини. За їх результатами складено 487 приписів та притягнуто до адміністративної відповідальності 784 осіб на загальну суму 534402 грн.

У зимовий період в агропідприємствах Хмельниччини відбувається підготовка до нового виробничого сезону, в рамках якої велике значення має закупівля, завезення та зберігання пестицидів й агрохімікатів. Крім того, на складах деяких формувань після минулорічного сезону залишається певна кількість засобів захисту рослин, і для того щоб вони якісно спрацювали в новому році їх потрібно правильно зберігати, що потребує особливих умов, адже у разі порушення правил зберігання засоби захисту рослин можуть зіпсуватися та втратити свої властивості.

06 січня 2022 року до Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області надійшло інформаційне повідомлення від Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області (лист від 06.01.2022 №02-6/110) щодо випадку отруєння дітей з Вінницької області, які 5 січня відвідували аквапарк «7 ОКЕАН» (м. Хмельницький, вул. Тернопільська, 7).

До Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області надійшло інформаційне повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 23 грудня 2021 року № 2021.7114 стосовно виявлення перевищених норм вмісту афлотоксинів (В1 = 15,7; загальна кількість = 19,9 мкг/кг-ppb) в смажених фісташках у шкаралупі, що експортувалися з Туреччини (виробник: Alagozler Gida Paz. San. Ve Tic Ith Ihr Turz. Ltd. Sti; експортер: Malatya Pazari Kuruyemiscilik Sanayi ve Ticаret A.S.) через Болгарію до України (отримувач: ТОВ «ОКЕАН КОМПАНІ ТРЕЙД» вул. Миру. 3, м. Київ, 03134).

За 12 місяців 2021 року відділом захисту споживачів управління захисту прав споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області здійснено 151 перевірку суб’єктів господарювання: 38 планових – відповідно до річного плану та 113 позапланових – згідно зі зверненнями громадян.  Під час проведення перевірок у 34 суб’єктів господарювання виявлено порушення вимог законодавства про захист споживачів.

За участі спеціалістів Городоцького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області для директорів, завідувачів закладів освіти, працівників харчоблоків навчальних закладів відділу освіти Сатанівської селищної ради на базі Сатанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено семінар-нараду щодо впровадження системи НАССР та дотримання вимог санітарного законодавства в закладах освіти.

Відповідно до секторального плану державного ринкового нагляду на 2021 рік відділом ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів з ринкового нагляду за 2021 рік проведено 82 перевірки, з яких 55 планових перевірок характеристик продукції у її розповсюджувачів та 27 позапланових перевірок щодо додержання вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та на підставі повідомлень про продукцію, що не відповідає встановленим вимогам та/або становить серйозний ризик по ланцюгу постачання, відповідно інформації з національної інформаційної системи державного ринкового нагляду та системи оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області продовжують перевіряти дотримання протиепідемічних заходів, в тому числі спільно з працівниками Національної поліції та органів місцевого самоврядування.

Дорогі друзі! Щиро вітаю вас і ваших рідних з Різдвом Христовим!   Нехай неповторне чарівне сяйво Різдвяної зорі проллється промінням щирої віри,  безмежної любові та незгасної надії,  подарує глибинне відчуття щастя  та внутрішню потребу творити добро на землі.

Завершальним етапом технологічного процесу є зберігання зерна та запобігання розповсюдженню хвороб і шкідників. Збереження запасів зерна та іншої продукції від шкідливих організмів є надзвичайно важливим резервом збільшення його виробництва, особливо в умовах сьогодення.

сайт зроблено в adgrafics