Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Звертаємо Вашу увагу на те, що погодні умови осені сприяють осередковому розмноженню та поширенню популяції мишоподібних гризунів. Крім того, спостерігається їх міграція в посіви озимини з інших угідь. Вибіркові обстеження показали, що на ранніх посівах озимої пшениці по краях полів нараховується від поодиноких нір до 1-2 жилих колоній/га, в яких 2-3 жилі нори; озимому ріпаку 2-3 жилих колоній/га, в яких 3-5 жилих нори; на багаторічних травах, неорних землях, полях з під кукурудзи, соняшнику гризунами заселено за чисельності 3-6 жилих колоній/га, в яких 3-7 жилих нори. 

За сприятливих погодних умов кінця осені-початку зими можливе подальше зростання чисельності гризунів та виникнення загрози пошкодження озимини. Тому посіви озимих зернових та ріпаку, багаторічних трав необхідно постійно обстежувати і за наявності 3-5 жилих колоній на гектарі знищувати гризунів шляхом внесення дозволених родентицидів згідно з Переліком пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні.

Проводячи боротьбу з мишоподібними гризунами, слід враховувати їх видовий склад. Для мишей, що живляться насінням, та для полівок, найкращою принадою є зерно пшениці. Проте, молоді полівки, що народжуються зимою, зерном не живляться і зернові принади уникають. Тому взимку за низької ефективності зернових принад слід використовувати аміачну воду (150-200 г у нору з наступним притоптуванням).

Заходи захисту слід здійснювати за суворого дотриманням вимог санітарної безпеки, охорони праці та навколишнього середовища.

сайт зроблено в adgrafics