Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Звертаємо вашу увагу, що в агроценозах області проходить літ ІІ покоління метеликів підгризаючих та листогризучих совок (оклична, озима, совка-гамма, бавовникова, капустяна та інші). Погодні умови мало сприяють активному льоту метеликів. Літ нерівномірний. В І-ІІ декаді серпня місяця може посилитися їх літ та сформуватись осередки підвищеної чисельності та шкідливості личинок на площах, призначених під сівбу озимини.

Під час льоту метеликів совок ефективним та екологічно безпечним заходом боротьби є виставлення коритець з шумуючою мелясою, розведеною водою у співвідношенні 1:2 або 1:3. Цей захід дає змогу відловити близько 70% метеликів. Одне коритце розміром 50х30, висотою – 6 см контролює площу близько 0,5 га.

На початку та в період масового відкладання яєць підгризаючими та листогризучими совками необхідно приступити до випуску яйцеїда-трихограми. Розпочинають випуск за наявності 0,4-0,6 яйця шкідника на 1 м2.

В разі перевищення економічного порогу шкідливості гусениць застосовують пестициди відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні». Найефективніші суміші фосфорорганічних і перетроїдних препаратів у половинних нормах з додаванням 3-4 кг/га сечовини. Кращі результати дають обробки у вечірні години, коли гусінь харчується на рослинах. З агротехнічних прийомів ефективні міжрядні розпушування просапних, знищення бур’янів та квітучих нектароносів. 

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил техніки безпеки.

сайт зроблено в adgrafics