Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

263

Звертаємо Вашу увагу на те, що в області на різноманітних рослинах проходить шкідливість білокрилки. Найбільш поширена білокрилка капустяна, яка харчується капустою, бур’янами з родини капустяних, кукурудзою, суницею тощо. За сезон розвивається від 4 до 6 поколінь.

Личинки висмоктують сік рослин, що значно їх послаблює. В процесі висмоктування соку з рослин білокрилки споживають його більше, ніж їм необхідно, а всі залишки виводять назовні у вигляді цукристого нальоту (медвяної роси). Це, в свою чергу, створює сприятливі умови для розвитку сажкових грибів, що призводить до погіршення процесів газообміну в клітинах рослин, в них істотно сповільнюється фотосинтез. 

Складність боротьби з білокрилкою полягає в тому, що контактні препарати, які знешкоджують дорослих особин, не діють на личинок, тому що восковий кокон захищає їх від шкідливих впливів. 

Для боротьби з білокрилкою на посівах застосовують інсектициди відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Проти імаго також ефективне використання біопрепаратів. На невеликих площах овочевих культур можливим є застосування жовтих клейових пасток. 

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» та правил техніки безпеки.

сайт зроблено в adgrafics