Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Звертаємо вашу увагу, що підвищення температури повітря сприяло початку виходу з місць зимівлі небезпечних для посівів озимого ріпаку жуків насінневого та стеблового капустяного прихованохоботників, ріпакового квіткоїда. В умовах підвищення температурного режиму спостерігатиметься різка активізація зазначених шкідників та їх шкідливість.

Економічний поріг шкідливості для ріпакового квіткоїда становить: в період утворення бутонів – 1-2 жуки/рослину, в період збільшення бутонів – 2-3 жуки/рослину, на початку цвітіння – 5-6 жуків/ рослину, стеблового капустяного прихованохоботника – 2 жуки на 40 рослин або 20 жуків на жовту чашку за 3 дні. 

Тому при перевищенні порогу шкідливості вищезгаданих шкідників на посівах ріпаку необхідно провести заходи щодо врегулювання їх чисельності через обробки інсектицидами відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні». При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил техніки безпеки.

сайт зроблено в adgrafics