Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Інформуємо операторів ринку, які здійснюють обіг харчових добавок та/або займаються виробництвом з використанням харчових добавок стосовно виявлення арахісового білка у харчовій добавці соєвий лецитин, що експортувалася з Нідерландів до України (отримувач: ТОВ «Cacaomill», вул. Гагаріна, 26, оф. 410, м. Бровари, Київська область, 07400 та ТОВ «Cacaomill», вул. Незалежності, 18, м. Бровари, Київська область, 07400), відповідно до інформаційного повідомлення, отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF).

Відповідно до частини 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», якщо оператор ринку вважає або має підстави вважати, що харчові продукти, які він ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформує про виявлену невідповідність компетентний орган. Якщо такі харчові продукти могли потенційно потрапити до споживача, оператор ринку інформує споживачів про причини їх вилучення та у разі потреби відкликає харчові продукти, якщо застосування інших заходів є недостатнім для досягнення прийнятного рівня захисту здоров’я споживачів.

Про вжиті заходи щодо подальшого поводження з вказаним харчовим продуктом необхідно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області протягом двох днів за адресою: вул. Шевченка, 53, м. Хмельницький, 29007, тел. (0382) 63-07-34, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Примітка.

Соєвий лецитин – це біологічно активна смакова добавка. Використовується у виробництві розчинних молочних і рослинних продуктів, маргарину, кондитерських виробів, шоколадних продуктів та глазурі. Також дану добавку використовують під час виробництва хлібобулочних виробів, кексів, крекерів, печива оскільки лецитин збільшує терміни зберігання.

сайт зроблено в adgrafics