Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

120

14 квітня 2021 року під керівництвом директора Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу Хмельницької обласної державної адміністрації Олега Омелянюка відбулася робоча зустріч з метою обговорення проблемних питань, які стримують розвиток сімейних молочних ферм та впливають на можливість скористатися державними програмами в повному обсязі.

У заході взяла участь начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександра Титарчук та проінформувала присутніх про те, що в області затверджений План протиепізоотичних заходів на 2021 рік. Згідно з ним клінічні обстеження, щеплення та діагностичні дослідження ВРХ проводяться лікарем ветеринарної медицини двічі на рік. Розміри плати за послуги, які надаються територіальними органами та бюджетними установами, що належать до сфери управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 № 96 (зі змінами).

121

На сьогодні фермерські господарства є однією з ефективних форм господарювання, надійним засобом вирішення самозайнятості сільського населення та забезпечення продовольчої безпеки. За результатами осінньої диспансеризації 385 господарств області утримують 5 і більше корів. Ці господарства можуть бути потенційними сімейними фермерськими господарствами молочного напрямку продуктивності.

Наразі в області зареєстровано 23 молокопереробних господарства і саме вони є початком розвитку малого підприємництва на селі.

За результатами робочої зустрічі вирішено підготувати та провести навчання разом з територіальними громадами щодо даного питання.

сайт зроблено в adgrafics