Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

1c

З самого раннього віку дитина проявляє інтерес до різних транспортних засобів, прагне випробувати, спробувати. Одним з найпростіших і надійних варіантів є самокат.

Дитячий самокат – це відмінний тренажер, який сприяє зміцненню м'язів, розвиває координацію і маневреність.

Складно дати загальні рекомендації по вибору самоката для дитини, так як багато в чому критерії вибору залежать від віку дитини та її фізичної форми. Але є кілька загальних моментів, на які варто звернути увагу:

-     кількість коліс;

-     матеріал коліс;

-     рама;

-     платформа;

-     кермо;

-     гальмівна система.

Залежно від віку дитини і її фізичної підготовки розрізняють самокати

 

ЗА КІЛЬКІСТЮ КОЛІС:

-     1-2 роки. Для дітей молодшого віку розроблені стійкі моделі з чотирма колесами. На даний самокат можна навіть сісти.

-    3-5 років. Триколісні самокати, один з найпоширеніших і універсальних видів. Колеса можуть розташовуватися по-різному: два колеса спереду і одне ззаду або одне спереду і два ззаду. Перша комбінація є більш стійкою.

-   від 5 років і старше. Для старших дітей передбачені двоколісні моделі, які відрізняються маневреністю і здатністю розвивати високу швидкість. Цей тип розрахований для дітей від п'яти років і старше, які вже здатні добре тримати рівновагу.

 

МАТЕРІАЛ КОЛІС

Сучасна промисловість пропонує різні види синтетичних матеріалів, з яких виготовляють колеса для самокатів. В першу чергу, це:

-     поліуретан;

-     каучук, гума;

-     пластик.

Пластик зазвичай використовують для бюджетного варіанту першого самоката для дитини з невеликою вагою.

Поліуретан – найбільш поширений матеріал, який є універсальним, зносостійким.

Гумові колеса забезпечать хорошу амортизацію, але вони вимагають постійної підкачки і примхливі щодо покриття дороги.

Краще вибирати колеса середньої жорсткості, які забезпечують комфортну і безпечну їзду.

 

 РАМА

Для дітей молодшого віку і малюків можна зустріти самокати з рамою з пластика. Такий тип рами не передбачає високе навантаження і не відрізняється довговічністю і стійкістю.

Для більшої стійкості і міцності вибирайте самокати з рамою з алюмінію або скловолокна. Згаданий варіант має гарну зносостійкість, невелику вагу, але дорожче в ціні.

Рекомендуємо вибирати моделі зі складним механізмом, які зручно перевозити в машині і зберігати. Перевагою самокатів з нерозбірною рамою є їх стійкість і міцність.

 

 ПЛАТФОРМА

Для малюків вибирайте самокат з широкою платформою, на якій зможуть поміститися обидві ніжки. Мінус широкої платформи в тому, що таким самокатом важче управляти.

1c1

Якщо дитина планує здійснювати трюки і різкі маневри, вибирайте самокат з вузькою платформою. З таким самокатом легше набирати швидкість і маневрувати.

 

 КЕРМО

Рекомендуємо вибирати самокат з можливістю регулювання по висоті. Дитина росте і буде зручно і економічно, якщо самокат буде рости разом з нею.

У більшості моделей на кермі встановлені прогумовані ручки, які перешкоджають ковзанню і приємні на дотик. Здійснювати повороти, міняти напрям має бути легко і без зусиль.

 

 ГАЛЬМІВНА СИСТЕМА

Зазвичай гальмо розташоване на задньому колесі. Дитині зручно гальмувати ніжкою, натискаючи на гальмо. Гарним доповненням може стати переднє ручне гальмо.

Для молодшого віку рекомендуємо купувати самокат з ручним гальмом, користуватися ним простіше.

1c2

Часто дитячі самокати укомплектовані багатьма додатковими опціями. Практичною фішкою є наявність кошика або валізи. Також виручить при поганому освітленні дороги фара на кермі. Окрім цього на самокатах можна побачити дзвінки, підвісні іграшки, миготливі вогники в колесах та інші фішки. Їх наявність - не обов'язкова умова. Але з ними, дитина буде з ще більшим задоволенням освоювати новий засіб пересування. Можете не сумніватися в цьому!

Всі перераховані вище параметри допоможуть Вам у виборі самоката для дитини. Пам'ятайте: самокат повинен бути не тільки безпечним, комфортним і надійним, він ще повинен подобатись малюку, незалежно від функцій!

сайт зроблено в adgrafics