Державними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено обстеження оператора ринку по виготовленню м'ясних продуктів, який нехтуючи гігієнічними вимогами до потужностей, приміщень, обладнання, інвентарю, постачання води, гігієни персоналу здійснював виготовлення харчових продуктів, що в подальшому потрапляли на прилавки магазинів та на столи споживачів.
За результатами здійснення заходу державного нагляду (контролю) та керуючись ст.67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» припинено діяльність цеху з виробництва та обігу харчових продуктів.
Відповідно до статті 65 частини 1 пункту 1 вище зазначеного Закону, за порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та/або обігу харчових продуктів або кормів, якщо це створює загрозу для життя та/або здоров’я людини або тварини, на оператора ринку складено протокол про правопорушення у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та винесено постанову про адміністративне правопорушення у розмірі десяти мінімальних заробітних плат (37230 гривень).
Наразі, Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій інформує, що з 4 квітня 2018 року набрав чинності Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» зазначений Закон є значним кроком у реформуванні системи державного контролю безпечності харчових продуктів, її наближенні до європейських принципів здійснення контролю, що є надзвичайно важливим у контексті виконання зобов’язань в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.