Головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно із Кам’янець-Подільською міською радою 24 січня 2018 року проведено навчання-семінар із суб’єктами господарської діяльності підприємствами-виробниками харчових продуктів, закладів торгівлі та ресторанного господарства м. Кам’янець-Подільського щодо дотримання вимог законодавства.
Державними інспекторами ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області доведено до операторів ринку порядок отримання експлуатаційного дозволу, реєстрації потужності, які проводять діяльність з виробництва, зберігання та обігу харчових продуктів. Наголошено на необхідності виконанні вимог ст.21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
Вказано основні вимоги санітарного законодавства до об’єктів по виготовленню та реалізації харчових продуктів та висвітлено дотримання суб’єктами господарювання правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами та приклади скарг, звернень щодо обслуговування в продовольчих магазинах.