Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

FHD3074

Головним управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області на базі  ДП «Старокостянтинівський молочний завод» (Хмельницька обл., м. Старокостянтинів, вул. Франка, 47)  24листопада 2017 року проведено пілотний аудит щодо додержання операторами ринку вимог законодавства стосовно постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

Участь прийняли державні інспектори ветеринарної медицини управлінь, які пройшли навчальний курс аудиторів НАССР у рамках Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні»,  успішно склали письмовий іспит та отримали сертифікати.

Опрацьовані наступні програми передумови щодо :

  • належного планування виробничих, допоміжних та побутових приміщень;
  • території, стану приміщень, обладнання, проведення ремонтних робіт;
  • технічного обслуговування обладнання, калібрування, а також заходів щодо захисту харчових продуктів від забруднення та сторонніх домішок;
  • планування та стану комунікацій (вентиляції, водопроводів водопостачання та водовідведення, електро- та газопостачання, освітлення тощо);
  • безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки (обробки) харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами;
  • чистоти поверхонь, процедур прибирання виробничих, допоміжних, побутових приміщень та інших поверхонь;
  • здоров’я та гігієни персоналу;
  • поводження з відходами виробництва та сміттям, їх збір та видалення з потужності
  • контролю шкідників, визначення виду, запобігання їх появі і засоби профілактики та боротьби;
  • безпечного зберігання та використання токсичних сполук та речовин;
  • специфікації і контролю постачальників;
  • зберігання та транспортування;
  • контролю технологічних процесів;
  • маркування харчових продуктів та інформування споживачів

Інспекторами акцентовано увагу на розташуванні та обгрунтуванні критичної контрольної точки у виробничому  процесі та ознайомлено з хорошою виробничою практикою.

FHD3083 2

FHD3073

FHD3059

сайт зроблено в adgrafics