
В умовах воєнного стану під час організації освітнього процесу одним з найактуальніших питань є організація харчування.
З метою забезпечення учасників освітнього процесу безпечним харчуванням у таких умовах постановою Кабінету Міністрів України від 08.10.2025 №1280 внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305, зокрема постанову доповнено додатком 16 «Рекомендований перелік та норми споживання харчових продуктів здобувачами освіти/дітьми, педагогічним та іншим персоналом закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у разі їх перебування на об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту»

Працівниками Кам’янець-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено онлайн- нараду з керівниками та працівниками харчоблоків освітніх закладів Кам’янець-Подільського району, основне питання якої – це зміни до постанови.
Фахівцям закладів освіти надані методичні рекомендації щодо організації харчування під час повітряної тривоги, дотримання термінів реалізації готових страв, дотримання умов зберігання харчових продуктів та готових страв при тривалих відключеннях електроенергії.
Акцентовано увагу на створення відповідних умов та організацію харчування для учасників освітнього процесу в захисних спорудах.






