Телефон приймальної: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

4619

З нагоди щорічного святкування Всесвітнього дня здорового харчування, 17 жовтня спеціалістами Хмельницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області в гімназії № 24 був проведений відкритий урок серед учнів 8 класів. Метою зібрання було звернути  увагу на культуру харчування, вживання корисної та безпечної їжі на молодий організм підростаючого покоління та збереження здорової нації.

4620

Здорове харчування допоможе вберегти дітей від багатьох захворювань в поєднанні з регулярними фізичними вправами без шкідливих звичок, зловживання тютюну та алкоголю, що  є ключовим фактором для профілактики багатьох  хронічних захворювань, таких як ожиріння, серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, підвищення тиску, інсульти, інфаркти та деякі онкологічні захворювання.

Дотримання простих порад у харчуванні сприятимуть хорошому настрою, енергійності, хорошій працездатності та активному довголіттю. Вони істотно знизять ризики розвитку багатьох серйозних серцево-судинних, онкологічних, шлунково-кишкових та інших  захворювань.

Декілька корисних порад:

  • харчуйтеся з врахуванням енерговитрат в залежності від виду фізичної чи розумової праці, що ви виконуєте;
  • дотримуйтеся вживання різноманітних продуктів серед яких – молочні продукти, яйця, нежирне м’ясо, риба, поліненасичені жири, овочі, фрукти, ягоди, цільнозернові продукти, насіння, горіхи тощо;
  • готуйте їжу правильно методом варіння, запікання або тушкування;
  • використовуйте якісні продукти – свіжі, або щойно розморожені з придатним терміном реалізації;
  • не переїдайте – їжте не великими порціями, ретельно пережовуйте, дотримуйтеся інтервалу 4-6 годин між прийомами їжі та не пізніше як за 2-3 години до сну;
  • обмежте споживання солі до рекомендованого ВООЗ рівня –не більше 5 грамів на добу. В цю норму входить «прихована сіль», що міститься в готових до споживання технологічно оброблених харчових продуктах. Людям з підвищеним тиском рекомендовано вживати не більше 3-х грамів солі на добу;
  • споживайте не більше 5 чайних ложок доданого цукру на добу. Уникайте цукровмісних напоїв, солодощів, здобної випічки, солодких сухих сніданків;
  • не зловживайте перцем та іншими гострими спеціями;
  • пийте воду, це – найкращий вибір для тамування спраги. Вода сприяє підтримці всіх функцій організму, покращує травлення та запобігає зневодненню.

Слідкуйте за тим, що ви їсте та  дотримуйтесь правил здорового харчування і будьте здорові !

сайт зроблено в adgrafics