Фахівцями Кам’янець-Подільського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області продовжується робота з керівниками та працівниками освітніх закладів Кам’янець-Подільського району щодо їх ознайомлення з чинною нормативно-правовою базою при організації навчально-виховного процесу та харчування учасників виховного процесу.
Протягом тижня проведено нараду з працівниками Кам’янець-Подільського закладу дошкільної освіти №8 та керівниками освітніх закладів Слобідсько-Кульчиївецької сільської ради.
Під час наради висвітлювалися питання про внесення змін 08 жовтня 2025 року до постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305, наголошено на розробці сезонного 4-х тижневого перспективного меню з урахуванням відповідних змін. Ознайомлено учасників наради з рекомендованим переліком та нормами споживання харчових продуктів здобувачів освіти у разі їх перебування на об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту.
В черговий раз працівники харчоблоків отримали інформацію про основні вимоги чинного законодавства до організації харчування. Зокрема, до:
- облаштування та утримання виробничих і складських приміщень;
- організації поточності технологічного процесу, використання обладнання та інвентарю для уникнення перехресного забруднення продуктів харчування та продовольчої сировини;
- технології приготування страв;
- порядку миття столового і кухонного посуду;
- гігієни персоналу, правил обробки яєць, відбору та зберігання добових проб;
- ведення журналів бракеражу сирої та готової продукції;
- порядку проведення поточного та генерального прибирання у виробничих та складських приміщеннях харчоблоку, поводження з харчовими відходами.
Також було нагадано перелік заборонених продуктів до реалізації у навчальних закладах та вимоги до організації дієтичного харчування учнів, які того потребують.