Телефон приймальної: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

4580

Фахівцями Кам’янець-Подільського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено онлайн-наради з керівниками та працівниками харчоблоків освітніх закладів Староушицької ТГ, Орининської ТГ та Дунаєвецької ТГ щодо організації гарячого харчування в закладах освіти.

Метою заходу стало підвищення якості та безпечності харчування школярів в школа та дітей у садочках, а також формування культури здорового харчування. Для цього необхідне впровадження комплексу заходів, що охоплюють усі етапи харчування — від нормативних вимог і технологічних процесів до організації закупівель, облаштування харчоблоків та формування корисних харчових звичок у дітей.

4579

Під час наради акцентовано увагу на наступних питаннях:

  • впровадження та дотримання вимог нормативно-правових актів щодо організації безпечного та якісного харчування;
  • порядок організації харчування залежно від режиму перебування здобувачів освіти  у закладі;
  • формування примірного чотиритижневого сезонного меню, асортименту буфетної продукції та щоденного меню-розкладу;
  • правила зберігання та обробки харчових продуктів, дотримання технологічних процесів, строки та умови зберігання готових страв;
  • підвищення кваліфікації кухарів, рівень їхніх гігієнічних знань та своєчасність проходження медоглядів;
  • створення безпечних умов виробництва та споживання харчових продуктів, зокрема через впровадження програм-передумов системи НАССР з урахуванням специфіки харчоблоків, асортименту харчових продуктів та технологічних процесів.

Онлайн-наради відбулися в режимі діалогу: учасниками онлайн-наради задавалися питання на які були надані кваліфіковані відповіді.

сайт зроблено в adgrafics