Фахівцями Кам’янець-Подільського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено онлайн-наради з керівниками та працівниками харчоблоків освітніх закладів Староушицької ТГ, Орининської ТГ та Дунаєвецької ТГ щодо організації гарячого харчування в закладах освіти.
Метою заходу стало підвищення якості та безпечності харчування школярів в школа та дітей у садочках, а також формування культури здорового харчування. Для цього необхідне впровадження комплексу заходів, що охоплюють усі етапи харчування — від нормативних вимог і технологічних процесів до організації закупівель, облаштування харчоблоків та формування корисних харчових звичок у дітей.
Під час наради акцентовано увагу на наступних питаннях:
- впровадження та дотримання вимог нормативно-правових актів щодо організації безпечного та якісного харчування;
- порядок організації харчування залежно від режиму перебування здобувачів освіти у закладі;
- формування примірного чотиритижневого сезонного меню, асортименту буфетної продукції та щоденного меню-розкладу;
- правила зберігання та обробки харчових продуктів, дотримання технологічних процесів, строки та умови зберігання готових страв;
- підвищення кваліфікації кухарів, рівень їхніх гігієнічних знань та своєчасність проходження медоглядів;
- створення безпечних умов виробництва та споживання харчових продуктів, зокрема через впровадження програм-передумов системи НАССР з урахуванням специфіки харчоблоків, асортименту харчових продуктів та технологічних процесів.
Онлайн-наради відбулися в режимі діалогу: учасниками онлайн-наради задавалися питання на які були надані кваліфіковані відповіді.