
17 вересня 2025 року фахівцями Кам’янець-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведені позапланові заходи (обстеження) навчальних закладів на території м. Кам’янець-Подільського з відбором зразків харчових продуктів та води питної для проведення лабораторних досліджень в межах бюджетної програми.

Всього обстежено 6 харчоблоків ліцеїв м. Кам’янець-Подільський. В ході проведення обстежень відібрано 16 зразків готових страв на вміст білків, жирів та вуглеводів; 6 зразків кулінарних виробів на якість термічної обробки; 9 зразків готових страв на мікробіологічні показники (Listeria, E coli, Salmonella) та відібрано 12 проб води питної централізованого постачання на відповідність ДСанПіН 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»: 6 проб на санітарно-хімічні показники та 6 проб на бакпоказники. Крім того, на харчоблоках освітніх закладів відібрано 55 змивів з обладнання на бактеріальне забруднення. В сфері безпечності харчових продуктів відбирано проби готових кулінарних страв на мікробіологічні показники та зразки овочів на вміст нітратів.






