З метою організації здорового, раціонального та безпечного харчування учнів та вихованців в закладах освіти, поширення знань і навичок здорового харчування, спеціалістами Хмельницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно із представником Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради 28 серпня 2025 року провели нараду із працівниками харчоблоків закладів освіти по питаннях організації харчування дітей Хмельницької міської територіальної громади.
Під час наради обговорились недоліки результатів комісійних обстежень освітніх закладів у навчальному році, питання щодо розробки примірних чотиритижневих сезонних меню, формування культури здорового харчування серед дітей. Особлива увага приділялася безпечному харчуванню та контролю за дотриманням норм харчування медичними працівниками закладів освіти, які повинні вести журнал обліку виконання норм харчування та заповняти щоденно на підставі меню-розкладу.
Представникам закладів освіти наголошено на відповідальності за планування та організацію харчування в закладах освіти, матеріально-технічне забезпечення їдальні (харчоблоку), буфету, безпечність та якість сировини, харчових продуктів та готових страв, дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів.
Роз’яснено основні положення Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».